Joko luit: "Sil­loin räjähti rengas ja rupesi nä­ky­mään liek­ke­jä" – katso kuinka Posion pa­lo­mie­het tal­tut­ti­vat lii­ken­ne­pa­lon

Minne mennä: Ka­rao­ke­kar­ne­vaa­lit Ru­kal­la, nuo­ral­la­tans­sia Kuu­sin­ki­joen Myl­ly­kos­kel­la – katso Koil­lis­maan ta­pah­tu­mat

Toimittajalta: Mitä yh­teis­tä on Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la ja Man­ches­ter Ci­tyl­lä?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Val­tuus­to hy­väs­te­li Man­ki­sen vii­ril­lä ja Kun­ta­lii­ton an­sio­mer­kil­lä

Kaupunginjohtaja Jouko Manninen ojensi kaupungin viirin Mika Mankiselle. Valtuuston puheenjohtaja Mika Määttä seurasi taustalla.
Kaupunginjohtaja Jouko Manninen ojensi kaupungin viirin Mika Mankiselle. Valtuuston puheenjohtaja Mika Määttä seurasi taustalla.
Kuva: MIKKO HÄME

Kuusamon kaupunginvaltuusto hyvästeli omasta puolestaan yhdyskuntajohtaja Mika Mankinen virastaan Kuusamon valtuuston viimeisessä kokouksessa maanantaina. Mankiselle luovutettiin kaupungin viiri ja Suomen Kuntaliiton myöntämä hopeinen ansiomerkki.

Mankinen on valittu Kuusamon Energia- ja vesiosuuskunnan (EVO) uudeksi toimitusjohtajaksi. EVO:n nykyinen toimitusjohtaja Keijo Pesonen jää eläkkeelle ensi kesänä, mutta Mankinen siirtyy uuteen tehtäväänsä jo vuoden alusta.

Mankinen on ollut Kuusamon kaupungin palveluksessa runsaat 25 vuotta. Hän sanoi valtuustossa järjestetyssä muistamistilaisuudessa jakaneensa itse paljon erilaisia kunniamerkkejä, muttei uskonut itse sellaista saavansa.

– Aikoinaan minut valittiin yksimielisesti kaavoitusinsinööriksi ja nyt ”erotettiin” myös yksimielisesti. Uskon onnistuneeni työssäni hyvin.

Mankinen kertoi päätöksenteon olleen joskus dynaamistakin, mutta välillä täytyykin rytistä, jos aiotaan mennä eteen päin.

– Työyhteisö on ollut loistava, mutta joskus johtavien päättäjien ja viranhaltijoiden välillä olisi voinut olla enemmänkin keskustelua.

Uudessa tehtävässään EVO:n toimitusjohtajana Mankinen näkee tulevana suurena hankkeena olevan Torangin viivästyneen putsarin saamisen valmiiksi.

 

Kuusamon uudeksi yhdyskuntajohtajaksi haki määräaikaan mennessä 13 henkilöä. Heistä haastatteluun on kutsuttu Jari Hentilä, Hannu Hiltula, Tanja Hämäläinen, Jari Karsikko ja Jarkko Tammi.

Kaikkien haastattelut tehdään 19. joulukuuta. Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen sanoo, että haastattelutilaisuus on tärkeä ja siinä haastateltavat pääsevät kertomaan näkemyksiään siitä, mitä ajattelevat yhdyskuntajohtajan tehtävästä ja kaupungin kehittämisestä.

– Haastattelujen perusteella määritellään sitten jatkoaskeleet. Alustavasti on ajateltu, että kaupunginhallitus valitsisi yhdyskuntajohtajan kokouksessaan tammikuussa.

Haastattelutyöryhmään kuuluvat kaupunginhallituksen jäsenet sekä yhdyskuntatekniikan kolmihenkinen puheenjohtajisto.