Vanhat ri­vi­ta­lot Po­siol­la kiperä kysymys - kunnan yh­tiöl­tä ky­sy­tään uusia asun­to­ja

Posion kunnan asuntoyhtiöllä on Ahosenniemessä sisäilmaongelmaista rivitaloa. Tässä kahdeksasta asunnosta vain kaksi on käytössä.
Posion kunnan asuntoyhtiöllä on Ahosenniemessä sisäilmaongelmaista rivitaloa. Tässä kahdeksasta asunnosta vain kaksi on käytössä.

Posion kunnanvaltuusto kyllä hyväksyi yksimielisesti lainan kunnan asuntoyhtiön rivitalohankkeelle, mutta rinnalle nousi keskustelu yhtiön kahden sisäilmaongelmaisen rivitalon korjauspommista Ahosenniemessä.

– Perusteelliset ja kalliit kuntotutkimukset osoittavat, että molemmissa taloissa on todella isot ongelmat, sanoi vs. kunnanjohtaja Eija Ahola.

Ympäristöterveydenhuolto odottaa syyskuun loppuun mennessä selvitystä, mihin toimiin rivitalojen asumisterveyden parantamiseksi ruvetaan.

Tutkimusten tulokset on siis saatu, mutta niistä ei ole asuntoyhtiön ja kunnan edustajien kesken pidetty kokousta eikä tuloksia tarkemmin vielä valtuustollekaan esitelty.

Palvelujohtaja Kari Laurila sanoi, että uusia ja vanhoja asuntoja ei voi rinnastaa, sillä Posiolla on tarve nimenomaan pienistä uusista asunnoista lähellä keskustaa. Vanhat ongelmaiset asunnot ovat isoja ja kauempana keskustasta.

Tonttikaupan Jakkarasaaresta kunnanvaltuusto jätti pöydälle. Kyse oli siitä, myydäänkö nettihuutokaupassa ollut asuntotontti korkeimmalla saadulla hinnalla, 3000 eurolla, vaiko ei.

Kunnanhallitus oli ehdottanut, että ei myydä. Samaan aikaan Kirintövaarasta huutokaupatun mökkitontin osalta hallitus ei ollut ehtinyt tehdä ehdotusta.

Valtuutettu Heikki Maaningan (kesk.) mielestä huutokauppa meni alta lipan.

– Jos nyt päätetään myydä 3000 eurolla, se tarkoittaa, että loputkin tontit myydään 3000:lla, Maaninka sanoi.

Kolmantena kiinteistöasiana valtuusto hyväksyi Kotivaaran tilan ostamisen kunnalle osuuspankilta 82 500 eurolla. Alue on tarkoitus asemakaavoittaa. Valtuuston puheenvuorot koskivat tilan Rovaniementien viereisen osan käyttöä pienteollisuusrakentamiseen.