Va­su­ri­hak­ku­rit kuriin – Pölkky Kuu­sa­mon pis­te­jah­ti jatkuu illalla Huit­ti­sis­sa ja huo­men­na Ori­ve­del­lä

Pölkky Kuusamon kausi jatkuu viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Tänään joukkue pelaa LP-Vampulan kotikentällä Huittisissa ja matkaa huomenna Orivedelle OrPon vieraaksi. Kuvassa Veera Hämäläinen ja päävalmentaja Timo Tolvanen harjoituksissa aiemmin syksyllä.
Pölkky Kuusamon kausi jatkuu viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Tänään joukkue pelaa LP-Vampulan kotikentällä Huittisissa ja matkaa huomenna Orivedelle OrPon vieraaksi. Kuvassa Veera Hämäläinen ja päävalmentaja Timo Tolvanen harjoituksissa aiemmin syksyllä.
Kuva: Kaisa Vänskä

Pölkky Kuusamon kausi Mestaruusliigassa saa jatkoa viikonloppua kahdella vierasottelulla. Viime sunnuntaina historiallisen voiton hallitsevasta Suomen mestarista LP Viestistä napannut Pölkky Kuusamo saa tänä iltana Huittisissa vastaan LP-Vampulan. Huomenna lauantaina joukkueen pistejahti jatkuu viime kevään pronssiotteluvastustajan kotiluolassa Oriveden Ponnistuksen vieraana.

Pölkky Kuusamon päävalmentaja Timo Tolvanen nostaa viikonvaihteen kamppailuista mielenkiintoisena seikkana esiin sen, että molemmilla viikonlopun vastustajilla hakkurit ovat vasenkätisiä. LP-Vampulassa hakkurin paikalla palloa kurittaa Iina Andrikopoulou. OrPon hakkuri on puolestaan puertoricolainen Julymar Otero.

– On aika harvinaista, että hakkurit ovat vasenkätisiä ja nyt sattuu, että molempien vastustajien hakkurit ovat. Katsotaan mitä keksitään, Tolvanen pohtii.

Tolvasen mukaan viikonlopun vastustajilla on molemmilla hyvä vastaanotto, minkä kanssa pitääkin olla tarkkana ja saada syöttö kulkemaan. Viime viikonvaihteen peleistä LiigaPlokia ja LP Viestiä vastaan pitää ottaa mukaan niin hyvät kuin huonot asiat. Huonot asiat siis siinä mielessä, että niitä on tarkoitus kääntää hyviksi.

– Sunnuntain LP Viesti -voitosta pitää tietysti ottaa ne hyvät asiat mukaan. Toisaalta pitää miettiä myös sitä viime perjantain Ploki-tappiota ja pohtia miten saadaan sitä vieraspelaamista parannettua.

Molempien vastustajien hakkurit ovat vasenkätisiä.

Pölkky Kuusamo lähti matkaan eilen torstaina. Eilen iltapäivällä joukkue oli Kuopiossa, josta matkaseurueeseen oli liittynyt apuvalmentaja Pekka Seppänen. Matkapäivän ohjelmaan kuului vielä harjoittelu. Yöpaikka löytyi Tampereelta.

– Pidetään nyt Tamperetta tukikohtana tässä pari päivää ja käydään sieltä käsin pelaamassa, Tolvanen kertoo.

Tolvasen mukaan pitkien matkojen matkustaminen voi tulla uutena asiana joillekin joukkueen uusille ulkomaalaispelaajille.

– Osalle porukkaahan tämä on tietysti entuudestaan tuttua.

Pölkky Kuusamolla on viiden pelatun ottelun jälkeen kasassa 12 pistettä, millä irtoaa tällä hetkellä sarjataulukossa kolmospaikka. LP Viesti on samalla pistemäärällä sarjassa toisena. Pölkky Kuusamon viime perjantaina kotikentällään 3-2 kukistanut LiigaPloki pitää sarjassa kärkipaikkaa. Ainoana tappiottomana joukkueena jatkava LiigaPloki on kerännyt kuudesta pelaamastaan ottelusta 15 pistettä.

Pölkky Kuusamon viikonvaihteen ensimmäinen vastustaja LP-Vampula on voittanut kauden viidestä ottelustaan kaksi. Kasassa joukkueella on seitsemän sarjapistettä, mikä oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa kuudenteen sijaan. Vampula voitti OrPon liigakauden alkumetreillä syyskuussa kotonaan 3-0. Tähän astisen kauden toisen voittonsa Vampula otti sunnuntaina vieraskentällä Nurmossa, jossa JymyVolley kaatui 3-1.

OrPo on voittanut ainoastaan yhden viidestä pelaamastaan ottelusta. Joukkueella on kasassa kolme sarjapistettä.

OrPon kauden ainoa voitto on Vampulasta, jonka joukkue kukisti lokakuun alkupuolella kotonaan 3-1. Viime viikolla OrPo koki vieraskentällä 1-3-tappion Hämeenlinnalle ja taipui sunnuntaina kotonaan LiigaPlokille niin ikään 1-3.