Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Veikko Määttä unelmoi lot­to­voi­tos­ta - ”Jos voitan, si­joi­tan metsään ja osak­kei­siin ja au­ton ja asun­non­kin voisin ostaa”

Veikko Määttä on tuttu näky Posion R-kioskilla lottoa pelaamassa. Mies osallistuu joka viikko loton porukkapeleihin. Lottoasioissa torstaina Määttää palvellut Merja Määttä kertoi vastaanottavansa lottokuponkeja vähän tiuhempaan tahtiin, mitä normaali viikkoina.
Veikko Määttä on tuttu näky Posion R-kioskilla lottoa pelaamassa. Mies osallistuu joka viikko loton porukkapeleihin. Lottoasioissa torstaina Määttää palvellut Merja Määttä kertoi vastaanottavansa lottokuponkeja vähän tiuhempaan tahtiin, mitä normaali viikkoina.
Kuva: Erkki Ahola

Jos voitan perjantaina Eurojackpotissa olevan 38 miljoonan euron jättipotin, tai lauantain 15 miljoonan potin, niin sijoitan rahoja metsään ja osakkeisiin, joka viikko loton porukkapeleihin osallistuva, posiolainen Veikko Määttä tuumasi torstaina Posion R-kioskilla jättäessään kupongit kassalle.

Perjantaina siis Eurojackpotissa on yhdelle täysosuman voittavalle tarjolla 38 miljoonan euron jättipotti, lauantaina lotossa puolestaan on 15 miljoonaa ja ensi keskiviikkona Vikinglotossa 10 miljoonan potti.

– Omaa elintasoani nostaisin. Kyllähän se auto olisi ostettava ja asunto myös. Posiolta en kuitenkaan muuttaisi minnekään, Määttä sanoo.

– Oonhan minä voittanutkin. Suurin voittoni on tullut Kenosta, 6 000 euroa. Sitten on tullut muutamia kertoja 2 400 euron ja 1 200 euron voitot. Mutta kaiken kaikkiaan miinuksella tämä homma on, Määttä naurahtaa.

Posion R-kioskilla asiakkaita palvellut Merja Määttä kertoi vastaanottavansa lottokuponkeja vähän tiuhempaan tahtiin, mitä normaali viikkoina, jolloin ei ole jättipotteja.

– Joka viikko lottoavat nostavat jonkun verran panostaan jättipottiviikolla. Sitten satunnaisesti lottoavat pelaavat kun on iso potti jaossa.

Määtän mukaan Posion R-kioskilla suosituimmat pelit ovat Keno ja Eurojackpot.

Veikkaus Oy:n tilaston mukaan Posiolla on vuonna 2017 pelattu Veikkauksen pelejä yhteensä 683 eurolla (nettipelaaminen ja pelaaminen myyntipaikoissa) asukasta kohden. Taivalkoskella vastaavasti on pelattu 572 eurolla, ja Kuusamossa 595 eurolla asukasta kohden.

Posiolla pelattiin vuonna 2017 Lottoa 94 eurolla/asukas. Taivalkoskella 77 eurolla/asukas ja Kuusamossa 85 eurolla/asukas.

Eniten Suomessa on pelattu vuonna 2017 Kuortaneella, jossa Veikkauksen pelejä on pelattu 1 443 eurolla asukasta kohden.

– Kuortaneen korkeita myyntilukuja selittää pitkälti Oivankulman Veikkauskahvila -myyntipaikka jossa pelataan erittäin paljon Veikkauksen pelejä. Paikassa pelaa huomattavan paljon myös urheilukisoissa tai läpikulkumatkalla olevia henkilöitä, jotka eivät vakituisesti asu Kuortaneella, Veikkaus Oy:n tiedottaja Pipsa Öhman kertoo.

– Lottopelien myynnissä on aina piikki jättipottiviikoilla. Esimerkiksi Eurojackpotissa myynti yli kaksinkertaistuu jättipottiviikoilla. Loton liikevaihto on jättipottikierroksilla noin puolitoista kertaa suurempi, parhaimmillaan lähes kaksinkertainen, Öhman kertoo.

Vuonna 2017 Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistyivät uudeksi Veikkaukseksi ja vuoden 2017 luvuissa on ensimmäistä kertaa mukana kaikkien kolmen entisen peliyhtiön pelit.

”Lottopelien myynnissä on aina piikki jättipottiviikoilla.