Vii­kon­lo­pun squash­tur­naus tuo Kuu­sa­moon maa­jouk­kue­pe­laa­jia­kin - Jär­jes­tä­jä­seu­ran mie­les­tä enem­män­kin pe­laa­jia olisi mah­tu­nut mukaan: "E­te­läs­tä eivät lähde tänne päin"

Kuusamossa pelataan viikonloppuna squashin eliittiturnaus, Kuusamon Tropiikki Open 2019. Keilahallilla pelattavassa turnauksessa nähdään maajoukkuetason pelaajia. Kaiken kaikkiaan Kuusamon kilpailuun on ilmoittautunut yhdeksän miestä ja neljä naispelaajaa.

– Aika vähän saatiin osallistujia. Etelästä eivät lähde tänne päin, Kari Niskala SC-Rukasta harmittelee.

Naisten ykkössijoitettu turnauksessa on maajoukkuepelaaja Riina Koskinen. Helsinki Squash Rackets Clubin Koskinen on Suomen naisten valioluokan rankingissa sijalla kolme.

Miesten kisassa ykkössijoitettu on niin ikään maajoukkuepelaaja Jaakko Vähämaa. Espoo Squash Rackets Clubia edustava Vähämaa on marraskuun alussa julkaistulla tuoreimmalla Suomen valioluokan rankinglistalla sijalla kuusi.

SC-Rukan omista pelaajista korkeimmalle rankattu on Samuli Niskala, joka on turnauksessa kolmossijoitettu. Suomen rankingissa Samuli Niskala on sijalla 10.

– Samulilla on ollut niveltulehdusta ja flunssaa, joten varmaan ihan hirveästi ei voi odottaa, Kari Niskala toteaa.

SC-Rukan pelaajista turnauksessa ovat Samuli Niskalan lisäksi mukana Marko Kämäräinen, Risto Tornberg ja Onni Niskala. Ottelut alkavat perjantaina alkuillasta ja kestävät lauantai-iltapäivään.

– Perjantaina klo 17 aloitellaan. Finaalit pelataan lauantaina iltapäivällä. Finaalipelit käydään kello 16 alkaen, Kari Niskala kertoo.

Kuusamo Tropiikki Open on kauden toinen Eliittiturnaus, kerrotaan squashliiton nettisivuilla. Ensimmäinen eliittiturnaus pelattiin Helsingissä elo-syyskuun vaihteessa.