Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Viikon kysymys: Onko mie­les­tä­si oi­keu­tet­tua, että yk­si­tyis­tä mal­min­et­sin­tää ra­hoi­te­taan valtion kas­sas­ta?

Kuvaajalta: Ur­hei­li­ja, edes­ot­ta­muk­sia kat­so­taan poik­keuk­set­ta suu­ren­nus­la­sin läpi – käyt­täy­dy kuten esi­ku­van kuuluu

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Vikkelä ehtii nähdä Kuu­sa­mos­sa kaksi ilo­tu­li­tus­ta – juh­la­vuo­den avauk­seen odo­te­taan yli tuhatta ihmistä

odotetaan toista tuhatta vierasta

Kuusamossa ehtii nähdä uutenavuotena vaikka kaksi ilotulista, kello 19 aikaan kaupungintalon pihalla ja puolitaöin Rukalla.
Kuusamossa ehtii nähdä uutenavuotena vaikka kaksi ilotulista, kello 19 aikaan kaupungintalon pihalla ja puolitaöin Rukalla.
Kuva: Pasi Määttälä

Kuusamossa järjestetään sunnuntaina lähtölaukaustilaisuus ensi vuonna vietettävää 150-juhlavuotta silmällä pitäen. Kaupungintalon pihalla juhlitaan kello 18-19 välisenä aikana. Paikalle odotetaan 1 000-1 500 henkilöä.

Tilaisuus alkaa avauksella, jossa ovat mukana yhdessä partiolaiset ja Kuusamon seurakunta. Tämän jälkeen ovat vuorossa kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tuomo Hännisen tervehdyssanat ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Mika Määtän juhlapuhe.

Musiikista vastaa Flashback.

Lopuksi on ilotulitus. Ilotulituksesta vastaa Suomen Ilotulitus Oy ja raketit ammutaan Kukuramaan puiston parkkipaikalta.

Koko ajan on tarjolla lämmintä mehua ja pipareita. Johdon assistentti Päivi Peuna sanoo, että mehua ja pipareita on varattu noin 1 500 hengelle ja jos näyttää siltä, että mehu loppuu kesken, sitä saadaan helposti lisää kaupungintalon keittiöstä.

Tuomo Hännisen mukaan tilaisuus on tietyllä tavalla päätös Suomi 100-vuotistapahtumille, mutta on samalla alku kaupungin ensi vuonna vietettävälle 150-vuotisjuhlallisuuksille, joita on luvassa ensi vuoden aikana useita.

– Tällainen yleisötilaisuus on haluttu järjestää jo nyt vuodenvaihteessa ja paikalle toivotaan niin paikallisia ihmisiä kuin Kuusamossa käymässä olevia. Odotan, että väkeä tulee yli tuhat, jopa kaksi tuhatta henkeä. Sääennustekaan ei näytä pahalta.

Hänninen muistelee olleensa mukana kaupungin 125-vuotisjuhlilla neljännesvuosisata sitten. Pääjuhla pidettiin valtuustosalissa kesällä.

Kymmenen vuotta sitten juhla oli liikuntasalissa ja päävieraana oli Seppo Kääriäinen.

Hänninen toivottaa ihmiset sunnuntain tilaisuuteen tervetulleiksi luomaan yhdessä hyvä juhlavuosi.

Rukalla hiihtokoulun järjestämä näyttävä soihtulasku huipentuu ilotulitukseen Eturinne II:ssa vanhan vuoden väistyessä uuden tieltä puolen yön aikaan. Parhaat paikat soihtulaskun ja ilotulituksen seuraamiseen on Kaltiolammen jäällä. Myös Rukan ja Kuusamon ravintoloissa on tarjolla tapahtumia ja nimekkäitä esiintyjiä.