Vil­la­su­kat jalassa poh­joi­sen riekkoa naut­ti­maan – Ruka Peak uu­dis­taa kon­sep­tin­sa ja ve­tä­jät: "Vie­rail­le mah­dol­li­sim­man kodikas olo"

Uusi hotellinjohtaja Sanna Kuusiniemi kertoo viettäneensä hotellissa aikaansa jo vauvasta lähtien yrittäjävanhempiensa kanssa. – Tästä on tullut toinen koti minulle, Kuusiniemi kertoo. Keittiömestari Matti Jämsen aikoo tuoda lautasille poron lisäksi riekkoa ja siikaa. Raaka-aineista käytetään mahdollisimman paljon.
Uusi hotellinjohtaja Sanna Kuusiniemi kertoo viettäneensä hotellissa aikaansa jo vauvasta lähtien yrittäjävanhempiensa kanssa. – Tästä on tullut toinen koti minulle, Kuusiniemi kertoo.
Uusi hotellinjohtaja Sanna Kuusiniemi kertoo viettäneensä hotellissa aikaansa jo vauvasta lähtien yrittäjävanhempiensa kanssa. – Tästä on tullut toinen koti minulle, Kuusiniemi kertoo.

Rukan Juhannuskallion kupeella sijaitsevassa hotelli Ruka Peakissa koetaan muutoksen aikoja, kun Sanna Kuusiniemi ottaa vetovastuun perheyrityksestä. Samalla ravintolan keittiö uudistuu niin ruokalistaltaan, henkilöstöltään kuin tyyliltäänkin.

Lisäksi ravintolan aukioloaikoja muokataan hotellivieraille soveliaampaan suuntaan.

Konseptinmuutoksessa ravintolan aukioloaikoja on muutettu niin, että se on päivisin auki vain hotellimajoittujille.

– Tällä takaamme sen, että vieraat voivat olla mahdollisimman rauhallisesti ja kodikkaasti myös ravintolassa.

Iltaisin ravintola on entiseen tapaan auki kaikelle kansalle.

Ravintolan uudistuneelta listalta löytyy klassisen poron lisäksi eksoottisempaa riekkoa ja tutun turvallista siikaa. Keittiötä luotsaava, palkittu helsinkiläinen keittiömestari Matti Jämsen kertoo ruokalistojen muotoutuneen yksinkertaisiksi ja kekseliäiksi.

Erikoisemmat raaka-aineet, kuten Jämsenin oma suosikki, pohjoisen riekko, hyödynnetään niin perusteellisesti kuin keittiössä vain voidaan.

– Riekosta käytämme käytännössä kaiken paitsi pään. Muista raaka-aineista pyrimme käyttämään kaiken mitä vain voimme. Kaloista voimme käyttää lihan lisäksi myös nahan. Sellaista asiakkaatkin haluavat tänä päivänä, Jämsen kertoo.

Ruka Peakin valttikortteina Kuusiniemi ja Jämsen pitävät ikkunoista avautuvien maisemien ja huipputason keittiön lisäksi mutkatonta rentoutta, joka hotellin sisälle on pyritty luomaan.

– Asiakkaan pitää tuntea olonsa kotoisaksi. Jos huvittaa jäädä hotellihuoneeseen katsomaan netistä sarjaa, se on aivan yhtä hyvä kuin se, että haluaisi äkkiä käydä kokeilemassa hiihtämistä tai pilkkimistä, Kuusiniemi selventää.

Rentoutta korostetaan myös pukeutumiskoodin rikkomisena: ravintolaan voi Jämsenin mukaan tulla muitta mutkitta syömään vaikka villasukat jalassa ja pipo päässä.

Lue koko juttu 5.12. printistä ja näköislehdestä.