Ville Skin­na­ri kertoo tu­ke­van­sa Sanna Marinia seu­raa­vak­si pää­mi­nis­te­rik­si – "Olemme toi­mi­neet tiiminä aiem­min­kin"

Mahdolliseksi tulevaksi pääministeriksi on nostettu esiin myös Antti Lindtman ja Ville Skinnari. Lindtman ja Skinnari Kuusamossa vuonna 2016 Inka Hokkasen ja HS:n mahdolliseksi pääministeriksi nimenneen Tytti Tuppuraisen kanssa.
Mahdolliseksi tulevaksi pääministeriksi on nostettu esiin myös Antti Lindtman ja Ville Skinnari. Lindtman ja Skinnari Kuusamossa vuonna 2016 Inka Hokkasen ja HS:n mahdolliseksi pääministeriksi nimenneen Tytti Tuppuraisen kanssa.
Kuva: Vappu Jaakkola

Kuusamossa aiemmin vaikuttaneen, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin Ville Skinnarin (sd.) nimi nousi esiin pohdinnoissa seuraavasta pääministeristä. Skinnari ilmoitti kuitenkin tukevansa seuraavaksi pääministeriksi liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinia.

– Pääministerin jätettyä valtioneuvoston eronpyynnön palaan Washingtonista nopeutetulla aikataululla Suomeen keskiviikkona iltapäivällä. Tuen Sanna Marinin valintaa seuraavaksi pääministeriksi. Olemme toimineet tiiminä vaativassa tilanteessa aiemminkin, Skinnari kommentoi Koillissanomille.

Skinnari julkaisi samansisältöisen viestin myös Twitterissä.

Yle listasi henkilöitä, jotka ovat vahvoilla kun seuraavaa pääministeriä valitaan. Listalla ovat Marin, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman ja Skinnari.

Villeinä kortteina Yle nostaa esiin konkaridemarit Eero Heinäluoman ja Jutta Urpiaisen.

Sanna Marin kuvattuna Ivalossa maaliskuussa.
Sanna Marin kuvattuna Ivalossa maaliskuussa.
Kuva: Olli Miettunen

Ville Skinnari toimi vuosina 2007-2010 Koillis-Suomen Aluekeskuksen ohjelmajohtajana.

Näin Yle kuvailee Skinnaria:

– Ville Skinnari on toisen kauden kansanedustaja, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri ja SDP:n 3. varapuheenjohtaja Lahdesta. Skinnaria on pidetty SDP:n johtajiston konservatiivisimpana jäsenenä.

Myös Helsingin Sanomat listaa Skinnarin mahdolliseksi pääministeriehdokkaaksi. HS kuvailee Skinnaria seuraavasti:

– Ville Skinnari, 45, on Sdp:n kolmas varapuheenjohtaja sekä Rinteen hallituksen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppa­ministeri. Hänet valittiin kansanedustajaksi vuonna 2015 Hämeen vaalipiiristä.

– Taustaltaan Skinnari on lakimies. Hän on aiemmin myös pelannut jääkiekkoa työkseen.

Helsingin Sanomat nosti esiin edellisten lisäksi myös työministeri Timo Harakan, Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen ja eduskunnan ensimmäisen varapuhemiehen Tuula Haatajan.

Oululainen Tuppurainen on perinteisesti kerännyt paljon demariääniä myös Koillismaalta. Häntä HS kuvailee näin:

– Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen, 43, pyrki Harakan tavoin Sdp:n puheenjohtajaksi viime kilvassa. Tuppurainen nousi kansanedustajaksi ensimmäisen kerran vuonna 2011 Oulun vaalipiiristä, ja hän on ollut muun muassa suuren valiokunnan varapuheenjohtaja. Ministerinä hän on Rinteen hallituksessa ensimmäistä kertaa. Tuppurainen on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on vuodesta 2014 ollut myös Sdp:n naisjärjestön puheenjohtaja.

Sanna Marin ja Antti Lindtman ovat kertoneet julkisuudessa olevansa valmiita ottamaan vastaan pääministerin tehtävän.