Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Visit Levin mukaan hal­li­tuk­sen päätös ei rat­kai­se Lapin ti­laus­mat­ko­jen on­gel­mia – "Tes­tiin ei monessa maassa pääse jul­ki­sen ter­vey­den­huol­lon kautta ilman oi­rei­ta"

Visit Levi ottaa kantaa hallituksen torstai-illan neuvottelujen tuloksiin. Heidän mukaansa mahdollinen testipakko tulee estämään monen matkailijan joulumatkailun Lappiin.

– Huolemme on myös se että useassa Euroopan maassa testiin ei pääse julkisen terveydenhuollon kautta ilman oireita tai altistumisepäilyä. Yksityisen terveydenhuollon kautta hoidettuun satoja euroja maksavaan testaamiseen ei ole monella perheellä varaa. Matka Suomeen voi jäädä tekemättä, tiedotteessa todetaan.

Visit Levin toimitusjohtaja Yrjötapio Kivisaari kertoo, että kansainväliset lomailijat eivät välttämättä saavu Lappiin liian rajoittavan päätöksen seurauksena.

Kittilässä matkailun arvo on noin 150 miljoonaa euroa vuodessa. Ulkomaisten matkailijoiden puuttuminen romahduttaisi verotulot.

– Tilanne on katastrofaalinen alueen tapahtuma- ja aktiviteettiyrityksille.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi