Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Voi­manos­to elää nyt nou­su­kaut­ta Kuu­sa­mos­sa – kaikki ha­luk­kaat eivät mah­tu­neet edes kurs­sil­le

Santeri Mikkonen (vas.) ja Timo Mikkonen (oik.) opastavat penkkipunnerruksen saloihin.
Santeri Mikkonen (vas.) ja Timo Mikkonen (oik.) opastavat penkkipunnerruksen saloihin.
Kuva: Olga Nieminen

Viime sunnuntaina Kuusamon liikuntahallilla järjestettiin ensimmäinen voimanostokurssi yli vuosikymmeneen. Järjestäjänä toimi Kuusamon Erä-Veikkojen voimanostojaosto. Vastaanotto oli odotuksia isompi, sillä ilmoittautujia oli kurssille enemmän kuin pystyttiin ottamaan tilaresurssien vuoksi.

Ryhmässä oli mukana naisvoittoisesti 13 lajista kiinnostunutta henkilöä. Ohjaajien taso kurssilla oli varsin kovaa luokkaa. Ohjaajina toimivat MM-tasollakin edustanut voimanoston moninkertainen suomenmestari Timo Mikkonen, viime joulukuussa toisen SM-pronssinsa lunastanut penkkispesialisti Veikko Mikkonen, ex-voimanostaja ja Suomen kahvakuulaurheilun uranuurtaja Simo Kurvinen sekä penkkipunnerruksessa kilpaileva Santeri Mikkonen. Asiantuntijuutta löytyi siis kattavasti jokaiseen lajiin ja palaute kurssilaisilta olikin hyvin myönteistä.

Kurssi aloitettiin jalkakyykyn perusteista, jonka jälkeen käytiin läpi penkkipunnerrus ja lopuksi maastaveto. Kurssin ohjaaja Santeri Mikkonen oli varsin tyytyväinen päivän antiin:

– Mielestäni pystyimme vastaamaan kurssilaisten odotuksiin hyvin ja uskallan väittää, että jokainen sai tästä kurssista itselleen jotakin uutta ja hyödyllistä lajiin liittyen. Saimme lisäksi muutamia uusia jäseniä seuraan, joka on todella hyvä asia.

Osallistujien naisvoittoisuutta maastavedon ohjaaja Timo Mikkonen ei pidä yllättävänä.

– Elämme suurta murroksen aikaa voimanostossa. Nuoret naiset ovat lajista hyvin kiinnostuneita ja harrastajamäärät ovat kasvaneet viime vuosina kovaa vauhtia. Minusta suunta on oikea, myös naiset voivat olla tosi vahvoja ja tehdä hyviä tuloksia. Naiset myös somettamalla levittävät lajia yleiseen tietouteen.

Yllättävän suosion vuoksi Kuusamon Erä-Veikot järjestävät uuden voimanostokurssin keväälle.

– Tulemme pitämään huhtikuun lopulla samanlaisen voimanostokurssin lajista kiinnostuneille. Kurssi on maksuton ja tarkoituksenamme on tarjota eväät turvallisiin sekä tehokkaisiin nostotekniikoihin ja antaa ihmisille uusi palkitseva harrastus, Veikko Mikkonen kertoo.

”Tulemme pitämään huhtikuun lopulla samanlaisen voimanostokurssin lajista kiinnostuneille.