Juuri nyt: Posion taa­ja­man va­lais­tus uu­si­taan - kun­ta­lai­sil­la mah­dol­li­suus lausua mie­li­pi­teen­sä suun­ni­tel­miin

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Yhdessä etänä – "En­sim­mäis­tä ta­pah­tu­maa on mark­ki­noi­tu eri­tyi­ses­ti Koil­lis­maan kun­tiin, mutta etä­ta­pah­tu­maan on toki mah­dol­lis­ta liittyä mukaan mistä vain"

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry yhdessä Koillisen kumppanit -hankkeen kanssa järjestävät kolme Yhdessä etänä -aamupäivää, joista ensimmäinen järjestetään 18.1.2021 klo 9–12. Kuvituskuva.
Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry yhdessä Koillisen kumppanit -hankkeen kanssa järjestävät kolme Yhdessä etänä -aamupäivää, joista ensimmäinen järjestetään 18.1.2021 klo 9–12. Kuvituskuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry yhdessä Koillisen kumppanit -hankkeen kanssa järjestävät kolme Yhdessä etänä -aamupäivää, joista ensimmäinen järjestetään 18.1.2021 klo 9–12, Yhdistyksistä hyvinvointia -hankkeen projektivastaava Mikko Männistö kertoo tiedotteessa

– Etätapahtuman tavoitteena on tukea ikääntyvien hyvinvointia ja jaksamista kotona hyödyntäen etäyhteyksiä. Tapahtuma on maksuton ja kaikki ovat tervetulleita. Ensimmäistä tapahtumaa on markkinoitu erityisesti Koillismaan kuntiin, mutta etätapahtumaan on toki mahdollista liittyä mukaan mistä vain, Männistö jatkaa.

Idea tapahtumaan tuli loppuvuodesta, kun koronan takia jouduttiin perumaan suunniteltuja tapahtumia.

– Olemme koonneet päivän ohjelmaan tärkeää tietoa ikääntyvien hyvinvoinnin tukemiseksi. Vaikka isommat kokoontumiset ovat tällä hetkellä kiellettyjä, mahdollistavat etäyhteydet kuitenkin paljon, myös vanhemman väestön aktivoimiseksi, Yhdistyksistä hyvinvointia hankkeen projektivastaava Männistö kuvailee.


Tapahtumassa on luvassa tietoiskuja liittyen terveelliseen ravintoon, uneen ja kodin turvallisuuteen. Lisäksi luvassa on muutakin osallistavaa ohjelmaa. Ohjelma on suunniteltu siten, että se rytmittyy mukavasti, eikä käy raskaaksi.

– Pyrimme suunnittelemaan tapahtuman siten, että ohjelmassa on mahdollisuus vuorovaikutukseen ja luvassa on tietoiskujen lisäksi myös muuta ohjelmaa, kuten etäohjattua liikuntaa ja bingoa sekä paikallisten yhdistysten ohjelmaa, Virpi Kilpijärvi Koillisen Kumppanit hankkeesta kertoo tiedotteessa.

Osallistumiseksi tarvitset vain tietokoneen tai tablet-tietokoneen sekä internetyhteyden. Ennen etätapahtumaa järjestäjät antavat myös puhelimitse digineuvontaa tapahtumaan osallistumiseksi.

Digineuvonnalla pyritään mahdollistamaan mahdollisimman monen osallistuminen tapahtumaan.

– Järjestäjinä toivommekin, että mikäli ohjelma kiinnostaa, ei annettaisi tapahtuman etätoteutuksen olla esteenä osallistumiselle, vaan pyydettäisiin siihen tarvittaessa neuvontaa, Männistö toivoo.

Alun perin tarkoitus oli järjestää yhteistyössä kuntien kanssa myös lähipisteitä kunnan tiloihin, joissa olisi pienryhmissä voinut tapahtumaan osallistua, mikäli itsellä ei ole tietokonetta tai riittävää digiosaamista.

– Valitettavasti nämä suunnitelmat jouduttiin kuitenkin perumaan koronarajoitusten takia, Männistö kertoo tiedotteessa.