Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Yksi puku hir­ven­met­säs­tyk­sen ja toinen asu­ko­ko­nai­suus pien­riis­ta­jah­tiin – ­Met­säs­tä­jil­le myydään tark­kaan rää­tä­löi­ty­jä tuot­tei­ta, eikä muu­tos­ta ole nä­kö­pii­ris­sä

Metsästysmuseon amanuenssi Perttu Materon mukaan kyse ei aina ole tekniikasta tekniikan vuoksi, vaan esimerkiksi parempi käsitys koirien ja metsästäjien liikkeistä on myös turvallisuustekijä.

Hirvenmetsästys ja muu metsästys on teknistynyt viime vuosina ja suuntaus säilynee samana lähivuosina. Kuvassa Eero Järvelin ja koiransa Roke.
Hirvenmetsästys ja muu metsästys on teknistynyt viime vuosina ja suuntaus säilynee samana lähivuosina. Kuvassa Eero Järvelin ja koiransa Roke.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Metsästyksen teknistyminen on jatkuva ja selvästi näkyvä muutos. Näin toteaa Metsästysmuseon amanuenssi Perttu Matero, joka työkseen seuraa metsästyksen trendejä. Museot tallentavat historian ohella nykyistä arkeamme jälkipolville, metsästystä muun mukana.

– Esimerkiksi valokuvissa muutos näkyy jatkuvasti, Matero kertoo.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi