Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Am­mat­ti­kou­lul­la yli­ver­tai­nen suosio lukioon ver­rat­tu­na Kuu­sa­mos­sa – Ronja Pesonen haki lukioon täh­täi­mes­sään kielet, ma­te­ma­tiik­ka ja ku­va­tai­teet

Jopa kaksi kolmasosaa kuusamolaisnuorista haki ammattikouluun.

Tänä vuonna Ottiilia Törmä on yksi monesta ammattiopistoon hakeneesta kuusamolaisesta yhdeksäsluokkalaisesta.

Kaksi kolmaosaa Kuusamossa peruskoulunsa päättävistä haki toisen asteen opiskelupaikkaa ensisijaisesti ammattikoulusta. Ammattikouluun haki 108 ja lukioon 54 kuusamolaista nuorta. Viime vuonna tilanne oli tasainen, lukioon haki 82 oppilasta ja ammatilliseen koulutukseen 95 oppilasta. Aiemmilta vuosilta tilastoja ei ole tarjolla.

Törmä haki ensisijaisesti Kainuun ammattiopistoon matkailualalle siksi, koska se vaikutti kiinnostavalta. Hänellä on kuitenkin myös muita haaveita.

– Varmaan haaveilen opiskelupaikasta Ypäjällä hevosalalla, koska hevosalakin voisi olla ihan siisti juttu tai sitten Pudasjärven lukion ilmailulinjalla, koska lentäminen on kiinnostanut minua jo useita vuosia, Törmä kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi