"Toi­vot­ta­vas­ti enää ei tar­vit­se painaa pe­ruu­tus­nap­pia" – Rukan talven ta­pah­tu­mis­ta osa jo myyty lop­puun: Rap ja pi­po­lät­kä vetävät

Viikon ky­sy­mys: Milloin pysyvä lumi sataa Koil­lis­maal­le?

Tilaajille

Anna ja Reino Rinteen rak­kaus­ta­ri­na alkoi tal­vi­so­dan aikaan kir­jeen­vaih­dos­ta – Koil­lis­sa­no­mia tehtiin aluksi yh­des­sä: Nyt Koik­ka­rin äiti täyttää sata vuotta

Kaleva ja sota-ajan kirjeenvaihto yhdistivät Anna ja Reino Rinteen. Koillissanomien perustaminen vuonna 1950 ja Rinteen kirjakauppa vuodesta 1959 antoivat elämäntyön Anna Rinteelle. Seitsemän lapsen äiti "passasi omaa väkeä ja vieraita" ja ehti olla mukana monessa.

Koikkarin äiti on naapurin lasten antama arvonimi sata vuotta täyttävälle Anna Rinteelle, joka omalla työpanoksella vaikutti merkittävällä tavalla Koillissanomien syntyyn 70 vuotta sitten. Hän otti vastaan ilmoituksia, tilauksia ja uutisia sekä hoiti laskutusta ja paperikauppaa, jossa oli myös hyvä valikoima leluja.

Pitkän iän salaisuutena Anna pitää pienenä tyttönä alkanutta työntekoa ja yli kymmenen vuotta sitten Koillissanomain 60-vuotispäivänä laitettua tahdistinta sydämen toimintaa auttamaan. Ennen vaikean muistisairauden syntymistä ja vielä nytkin kirkkaimpina päivinä Koikkarin äiti muistelee monivaiheisen elämänsä kulkua.