Luitko jo: Kun ra­ken­nus­yh­tiö meni kon­kurs­siin, osak­kaat päät­ti­vät ra­ken­taa ker­ros­ta­lon loppuun omalla rahalla

Toimittajalta: Kuu­sa­mon asun­to­pu­laan kai­vat­tai­siin vuok­ra-asun­to­ja, mutta niitä ei ole vie­lä­kään saatu tehtyä

Eduskuntavaalit: Koil­lis­sa­no­mien vaa­li­ko­ne on avoinna – vielä ehdit löy­tä­mään sinulle so­pi­vim­man eh­dok­kaan

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Auto tuli vastaan samalla kais­tal­la mar­ras­kuun 7. päivä  2016 – siitä alkoi mä­ki­hyp­pää­jä Juho Ojalan tuskien talvi

Viime talven loukkaantumisen jälkeen Juho Ojala pystyy jälleen harjoittelemaan ja hyppäämään.
Viime talven loukkaantumisen jälkeen Juho Ojala pystyy jälleen harjoittelemaan ja hyppäämään.
Kuva: Mikko Halvari

Viime kausi meni kuusamolaiselta mäkihyppääjä Juho Ojalalta pieleen autokolarin takia. Päivämäärä on Juholla tarkasti muistissa, se oli 7. päivä viime marraskuuta.

Hänen kotimaisemissaan tiellä vastaan tullut auto ajoi hänen kaistalleen ja tuli nokkakolari. Juho sai selkävamman, joka esti käytännössä viime talvena harjoittelun ja kilpailut.

– Kolmeen kuukauteen ei pystynyt muuta kuin kävelemään. On sitä hoidettu ja käyty jokunen kerta muun muassa akupunktiossa.

Nyt Juho sanoo olevansa terveenä ja on pystynyt harjoittelemaan viimeiset kolme-neljä kuukautta kunnolla. Tilanne näyttää siinä suhteessa hyvältä ja Juho on luottavainen tulevan kauden suhteen.

– Ruotsissa kulki jo hyvin ja tarkoituksena on ensin sijoittua tulevana talvena Continental-cupissa 15 parhaan joukkoon.

Ensi talven olympialaiset?

– Ei kurkoteta kuuta taivaalta, katsellaan miten ruho kestää, Juho vastaa.

Kuusamossa oli viime viikolla leireilemässä varusmieshyppääjiä sekä kuusamolaisista Juho Ojala, Kalle Heikkinen ja Jonne Veteläinen, jotka kuuluvat niin sanottuun haastajaryhmään sekä Markus Airisniemi.

Vuokatti-Ruka urheiluakatemian valmentaja Kari Pätäri sanoo poikien kehittyneen valtavasti. Kuusamossa on nyt 4-5 hyvää kaveria.

– Olen sitä mieltä, että jos nyt järjestettäisiin neljän hyppääjän SM-joukkuemäkikisa, Kuusamo voittaisi.

Suomen mäkihypyn tilasta Pätäri sanoo, että rauhallisesti mennään eteen päin.

– Uusi päävalmentaja toi uudistuksia valmennusprosessiin, mutta ottaa aikansa ennen kuin tulokset näkyvät. Uskon, että ensi kaudella ollaan entistä enemmän maailmancupin osakilpailujen toisella kierroksella. Harrastajamäärien väheneminen vain huolestuttaa. Siihen pitäisi pystyä panostamaan, samoin innokkaiden vetäjien saamiseen lajin pariin.

Kuusamossa piti hypätä tiistaina ison mäen kilpailu ja Rukalle tulla leireilemään niin maajoukkuehyppääjien kuin Lahden Hiihtoseuran mäkimiesten.

Nämä jouduttiin kuitenkin perumaan, sillä suurmäen vauhtimäen kastelujärjestelmää ei saatu pelaamaan. Kuusamon mäkivalmentaja Timo Räisänen ihmettelee kaupungin toimintaa ja antaa sille risuja.

– Kisa ja leirit olivat tiedossa jo hyvissä ajoin. Miksei järjestelmän toimivuutta testattu jo viime syksynä ja laitettu viikkoja sitten kuntoon. Aikaa olisi kyllä ollut.

Leiriläiset joutuivat tyytymään harjoitteluun Rukan pienessä mäessä.