Kokeilu: Tekoäly uutisoi Koil­lis­sa­no­mien jutut tällä vii­kol­la

TOIMITTAJALTA: Len­to­pal­lo­ke­vään rat­kai­su­het­ket lä­hes­ty­vät – Pölkky Kuu­sa­mon vä­him­mäis­ta­voit­tee­na run­ko­sar­jas­sa pitää olla kol­man­nen sijan säi­lyt­tä­mi­nen

Mainos: Tilaa Koillissanomat Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Do­ku­ment­ti­elo­ku­vas­sa men­nei­syyt­tä kat­sel­laan po­sio­lai­sen Hilja Pa­lo­nie­men silmin – hän puh­dis­ti, digitoi ja luet­te­loi Matti Körkön ku­va-ai­neis­ton, johon liittyy Nät­ti-Jus­si

Matti Körkkö on tallentanut kamerallaan niitä aikoja, jolloin oli vielä jätkiä ja savottoja. Yksi jätkistä oli legendaarinen Nätti-Jussi. Heikki Huttu-Hiltusen dokumenttielokuva kertoo tarinan näistä ystävistä arkiympäristöissään.

Aluksi katsoja vain ihastelee elokuvassa viliseviä, erinomaisen tarkkoja ja eläviä mustavalkokuvia. Sitten alkaa hahmottua viehättävä tarina kahden aikalaisen ja naapuruksen ystävyydestä, joka kesti viimeiselle maaliviivalle asti.

Nätti-Jussi ja Matti Körkkö kulkivat samoilla savotoilla, Nätti-Jussi jätkänä ja Körkkö kasöörinä. Heikki Huttu-Hiltusen elokuvan ytimessä on Matti Körkön valokuva-aineisto, joka onnistuttiin suurelta osin pelastamaan tuhoutumiselta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.