Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Ely-kes­kus on jakanut yli 21 mil­joo­naa euroa ko­ro­na­tu­kia pien­yri­tyk­sil­le Poh­jois-Poh­jan­maal­la

Ely-keskuksen myöntämä pienyritysten koronarahoitus kohdistui Pohjois-Pohjanmaalla etenkin palveluyrityksiin, mutta jakaantui useille eri toimialoille.
Ely-keskuksen myöntämä pienyritysten koronarahoitus kohdistui Pohjois-Pohjanmaalla etenkin palveluyrityksiin, mutta jakaantui useille eri toimialoille.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Ely-keskus on jakanut Pohjois-Pohjanmaalla toimiville pienille yrityksille tähän mennessä 21,2 miljoonaa euroa koronarahoitusta, tiedotteessa kerrotaan.

1–5 henkilöä työllistävien yritysten oli mahdollista hakea keväällä poikkeusrahoitusta koronatilanteesta selviytymiseen. Hakemuksia jätettiin Pohjois-Pohjanmaalla 2281 kappaletta, joista lähes kaikki on käsitelty. Rahoitusta on myönnetty 1707 yritykselle.

Ely-keskuksesta oli mahdollista hakea rahoitusta tilanneanalyysin tekemiseen. Tällöin tavoitteena oli laatia kehittämissuunnitelma. Yrityksille myönnettiin myös kehittämisavustusta muun muassa tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen, digitaalisten toimintamallien suunnitteluun, liiketoiminnan uudelleensuuntaamiseen, tuotannon uudenlaiseen organisointiin ja  osaamisen vahvistamiseen.

Palautekyselyssä yli 60 prosenttia vastanneista kertoi käynnistäneensä rahoituksen turvin kehittämistoimenpiteitä liiketoiminnan uudistamiseksi ja vahvistamiseksi. Vajaat 40 prosenttia kertoi välttyneensä työntekijöiden lomautukselta tai irtisanomiselta. Lähes 30 prosenttia kertoi välttyneensä yritystoiminnan lopettamiselta.