Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Enim­mäis­po­ro­mää­rä säilyy en­nal­laan – Pa­lis­kun­tien tulee laatia hoi­to­suun­ni­tel­ma po­ro­lai­dun­ten kes­tä­vyy­den var­mis­ta­mi­sek­si

Enimmäisporomäärä säilyy ennallaan 2020–2030 vuotiskaudella. Maa- ja metsätalousministeriö on antanut asetuksen, jossa suurimmaksi sallituksi poroluvuksi vahvistettiin 203 700 eloporoa 1.6.2020 alkavalle kymmenvuotiskaudelle. Paliskuntakohtaisiin eloporolukuihin ei tehty muutosta.

Suurin osakaskohtainen poroluku on jokaisessa paliskunnassa 500 eloporoa.

Paliskuntien on tästä lähtien alettava laatimaan hoito- ja käyttösuunnitelmat porolaidunten kestävyyden varmistamiseksi. Hoito- ja käyttösuunnitelmiin tulee nimetä kaksi toimenpidettä ja toteutukselle alueellisesti rajatut tavoitteet ja toteutustavat.

Vaihtoehtoisina keinoina ovat poromäärän vapaaehtoinen vähentäminen, teurastuksen aikaistaminen, porojen jäkälälaitumien tilan parantaminen, kesäaikaisen laidunkierron kehittäminen tai paliskuntien yhdistäminen tehokkaamman laidunnuskierron järjestämiseksi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi