Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Viikon kysymys: Onko mie­les­tä­si oi­keu­tet­tua, että yk­si­tyis­tä mal­min­et­sin­tää ra­hoi­te­taan valtion kas­sas­ta?

Kuvaajalta: Ur­hei­li­ja, edes­ot­ta­muk­sia kat­so­taan poik­keuk­set­ta suu­ren­nus­la­sin läpi – käyt­täy­dy kuten esi­ku­van kuuluu

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

En­nak­koon mak­set­tua mök­ki­vuok­raa ei vält­tä­mät­tä saa ta­kai­sin, vaikka liik­ku­mis­ra­joi­tuk­set es­täi­si­vät poh­joi­sen loman

Kilpailu- ja kuluttajaviraston asiantuntijan mukaan mahdollisiin riitoihin ei ole valmiita ratkaisuja. Punnittavia seikkoja on useita.

Liikkumisrajoitukset voivat estää monelta eteläsuomalaiselta reissun pohjoiseen, mutta kuluttaja ei välttämättä saa lomamökistä maksamaansa vuokraa tai ennakkomaksua takaisin.

Jos vuokramökin on jo maksanut, rahojaan ei välttämättä saa takaisin, vaikka liikkumisrajoitukset estäisivät matkustamisen. Kuvituskuva.
Jos vuokramökin on jo maksanut, rahojaan ei välttämättä saa takaisin, vaikka liikkumisrajoitukset estäisivät matkustamisen. Kuvituskuva.
Kuva: HEIKKI RISSANEN

Vaikka mökille meno muuttuu mahdottomaksi kuluttajasta riippumattomasta poikkeuksellisesta syystä, se ei automaattisesti velvoita mökin vuokrannutta tahoa palauttamaan rahoja kuluttajalle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi