Otimme selvää: Kuu­sa­mon seu­ra­kun­ta­vaa­lien eh­do­kas­lis­tat jul­kais­taan maa­nan­tai­na, mutta ju­ri­dis­ta syytä pant­taa­mi­sel­le ei ole ollut

Toimittajalta: Sur­ma­no­ron nimen tarina on synkkä, kuten voit arvata

Luitko jo: Anu Pentik päästi toi­mit­ta­jan seu­raa­maan ta­val­lis­ta työ­päi­vään­sä, joka alkaa aina klo 5

Mainos: Lataa Koil­lis­sa­no­mat-so­vel­lus ja lue uu­tis­vir­taa pu­he­li­mes­sa tai tab­le­tis­sa - ohjeet tästä

Mainos: Paikallista tietoa ja ymmärrystä – tutustu Koillissanomiin 1 kk 1 €

Go­bo-heit­ti­met eli va­lo­pro­jek­to­rit piir­tä­vät luon­to­ai­hei­ta tien pintaan ja uudelle au­kiol­le

Gobovalaistuksella, eli kuvan heittimillä, on saatu tunnelmaa havainnekuvaan, joissa kuvataan puiden vihreydestä pääteltynä kesäistä yhteiskäyttöaluetta.
Gobovalaistuksella, eli kuvan heittimillä, on saatu tunnelmaa havainnekuvaan, joissa kuvataan puiden vihreydestä pääteltynä kesäistä yhteiskäyttöaluetta.
Kuva: Ely-keskus

Myös uutta tapahtuma-aukiota korostetaan gobo-heittimin. Kuvioiden aiheet ovat suunnitelman mukaan abstrakteja luonto-aiheita, jotka liittyvät Kuusamon maisemaan.

Kokonaisuutena tiesuunnitelman valaistus on moderni ja kausivaihtelut kerrotaan huomioitavan.

Suunnitelma elää kuitenkin vielä, kuten mahdollisesti nyt rajautuvasta osasta Kaarlo-Hännisen tien pohjoispuolelta voi päätellä.

Suunnitelman takana olevan konsulttitoimiston Pirkka Hartikainen kertoo seuraavansa myös Kuusamon keskustelua esimerkiksi paikkaansa hakevan linja-autoaseman kohtalosta.

– Totta kai suunnittelussa pitää ottaa huomioon se, onko Kuusamon linja-autoasema muuttamassa paikkaa. Tällä hetkellä tilanne ei näytä selvältä.

Hartikainen kertoo kuulostelevansa myös sitä mitä mieltä paikalliset ovat valitusta puustosta. Puustoksi on valittu pääasiassa pilarihaapaa ja pilaripihlajaa.

Onko Kuusamon linja-autoasema muuttamassa paikkaa. Tällä hetkellä tilanne ei näytä selvältä.