Tilaajille

Har­vi­nai­nen Jää­me­ren pik­ku­ruok­ki pyrähti Mersun katolle Tai­val­kos­kel­la – paik­ka­kun­nan toinen ha­vain­to kautta aikain

Vuosittain pikkuruokista tehdään Suomessa vain muutama havainto.

Perjantaina taivalkoskelaisen Mersun katolle laskeutui outo lintu. Erkki Keskisimonen kuvasi tapahtuman, jota ei ole ennen Suomessa nähty.
Kuva: Erkki Keskisimonen

Erkki Keskisimonen koki perjantaina Taivalkoskella jotain sellaista, joka tapahtuu ihmiselle korkeintaan kerran elämässä. Tapaus oli niin erikoinen, että se sattui nyt todennäköisesti ensimmäistä kertaa koko Suomessa. Ehkä se tapahtui ensimmäistä kertaa koko maailmassa, niin huikeasta tapauksesta oli tuona tavallisena perjantai-iltapäivänä kysymys.

Keskisimonen oli perjantaina työkavereiden kanssa juuri lopettelemassa työvuoroaan. Puolenkymmentä työmiestä oli työpäivän päätteeksi kokoontunut Taivalkosken kunnan varikolle. Rupattelu ulkona pakkasessa kulki miesten kesken normaaliin tapaan, kunnes Keskisimonen havahtui vierestä kuuluvaan outoon rapinaan. Vilkaisu rapinan suuntaan paljasti lähellä, auton katolla, räpiköivän mustavalkoisen linnun. Jos linnun paikka näytti kummalliselta, niin lintu näytti vielä kummallisemmalta. Mersun katolla liukasteli joku outo lintu, jota Keskisimonen ei tunnistanut.