Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Mainos: Koillissanomien joulutarjous: Koillissanomat Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Hevi reissu -e­lo­ku­van en­nak­ko­näy­tös Tai­val­kos­kel­la

Taivalkoskella osittain kuvatun Hevi reissu -elokuvan ennakkonäytös nähdään Taivalkoskella tänään.

Elokuvassa pienen pohjoisen kylän oma poika Turo (Johannes Holopainen), ei välitä kiekosta tai autojen rassaamisesta: vapaa-ajallaan hän on seudun kovimman metalliyhtyeen laulaja.

Hevi reissu saa maailman ensi-iltansa Texasin Austinissa maaliskuussa järjestettävällä South by Southwest -festivaalilla. Suomen ensi-ilta nähdään 9.3.

Yli kolmen miljoonan euron budjetilla elokuva on kallein Suomessa koskaan tuotettu komedia.

– Tämä on ensimmäinen kerta suomalaisen elokuvan historiassa, kun kotimainen komedia saa ensi-iltansa näin korkeatasoisilla festivaaleilla. South by Southwest on noussut Pohjois-Amerikan merkittävimmäksi tapahtumaksi viihteen ja elokuvan alalla. Pääsy tälle festivaalille avaa mahdollisuuden menestyä Yhdysvalloissa ja sitä kautta globaaleilla markkinoilla, sanoo elokuvan toinen tuottaja Kai Nordberg.

Yllättävien sattumusten kautta Turolle ja hänen bändikavereilleen (Max Ovaska, Antti Heikkinen, Samuli Jaskio) tarjoutuu kaikkien aikojen tilaisuus päästä pois kotikulmilta ja nousta isoille lavoille. Tiedossa on hevi reissu.

Uutinen leviää kuin kulovalkea ja koko kylä riemuitsee poikien puolesta, mutta matkaan ei tietenkään päästä noin vain.

Turon sydämen pistää sekaisin kukkakaupan ihana Miia (Minka Kuustonen), josta myös kylän kuuluisuus, lipevä iskelmätähti ja Turon arkkivihollinen Jouni Tulkku (Ville Tiihonen) on kiinnostunut.

Turon on voitettava monta vastoinkäymistä aina omasta lavakammostaan Norjan asevoimiin ja Valhallan viikinkeihin asti todistaakseen olevansa sanojensa mittainen mies ja toteuttaakseen omat ja ystäviensä unelmat. Hevi reissu on hillitön buddy-komedia ja uusi aluevaltaus laatuelokuvistaan tunnetulta Making Movies -tuotantoyhtiöltä.

Herkullisissa sivurooleissa nähdään muun muassa Chike Ohanwe, Kai Lehtinen ja Martti Syrjä.

Elokuvaa ovat tukeneet muun muassa Taivalkosken kunta sekä Koillis-Suomen kehittämisyhtiö Naturpolis Oy:n Arctic Image - aluemarkkinointi AV-sisältöjä hyödyntäen -hanke.

KS Fakta