Hiih­tä­jät ki­saa­vat Suomen Cupia Ou­nas­vaa­ral­la

Olympiavoittaja Iivo Niskanen on ilmoittautunut Ounasvaaran Suomen Cupiin. Kuva viime keväältä Taivalkoskelta SM-kisoista.
Olympiavoittaja Iivo Niskanen on ilmoittautunut Ounasvaaran Suomen Cupiin. Kuva viime keväältä Taivalkoskelta SM-kisoista.
Kuva: JANNE KAIKKONEN

Maastohiihdon Suomen Cup jatkuu viikonloppuna Rovaniemellä. Ounasvaaran laduilla annetaan jo vahvasti näyttöjä marraskuun lopulla koittavaa Ruka Nordicin maailmancupin avausta silmällä pitäen. Ladulla nähdään Suomen terävintä kärkeä Krista Pärmäkoskesta ja Iivo Niskasesta lähtien. Myös koillismaalaisten seurojen hiihtäjiä on kisoissa mukana.

Ounasvaaralla hiihdetään lauantaina perinteisellä hiihtotavalla naisten sivakoidessa 10 ja miesten 13,2 kilometriä. Sunnuntaina vuorossa ovat sprintit niin ikään perinteisellä.

Lauantain naisten kisaan ovat Kuusamon Erä-Veikkojen hiihtäjistä ilmoittautuneet Eveliina Korva, Krista Vohlakari ja Piritta Määttä. Ladulle ovat suuntaamassa myös uuden seuransa Team Skiersin väreissä posiolainen Heli Heiskanen sekä Vuokatti Ski Team Kainuuta edustava kuusamolaissyntyinen maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki.

Miesten 13,2 kilometrin kisan lähtölistalta löytyvät Kuusamon Erä-Veikkojen Pekka Pääkkönen, Nico Bennert, Teemu Pöntinen ja Juuso Tossavainen. Posion Pyrintöä kisassa edustavat Antti Häkämies, Eero Vuollet ja Eino Vuollet. Taivalkosken Metsä-Veikkojen hiihtäjistä kisaan on ilmoittautunut Oskari Hökkä.

Sunnuntain naisten sprinttiin ovat KEV:n hiihtäjistä ilmoittautuneet Eveliina Korva ja Piritta Määttä. Miesten sprinttiin ovat lähdössä PosPyn Antti Häkämies, Eino Vuollet ja Eero Vuollet, KEV:n Nico Bennert, Teemu Pöntinen ja Pekka Pääkkönen sekä MeVe:n Oskari Hökkä.