Joko luit: Hir­vi­kan­ta näyttää kään­ty­neen kasvuun

Viikon visa: Joko ko­kei­lit miten hyvin tunnet Kuu­sa­mon Erä-Vei­kot?

Toimittajalta: Läheltä piti -ti­lan­ne säi­käyt­ti

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Huomioi helle kai­kes­sa: lem­mi­kin hoi­dos­sa, ruoan säi­ly­tyk­ses­sä sekä ikä­ih­mis­ten päi­vä­ru­tii­neis­sa  – ky­syim­me vink­ke­jä hel­tees­tä sel­viy­ty­mi­seen

Kuusamossa on nautittu viime päivät helteisistä säistä. Helle vaikuttaa niin ihmisten kuin lemmikkien arkeen.

Kuusamo

Kuusamon lämpötilat ovat olleet hellelukemissa jo useamman päivän ajan. Kuusamon kaupungin kotona asumisen tuen esimies Merja Pätsi muistuttaa, että ikäihmisten lähipiirin kannattaa varmistaa, että läheisellä on helteen aikana kaikki kunnossa.

– Nesteytyksestä tulee huolehtia, olisi hyvä olla vettä tai muuta juotavaa kannussa koko ajan tarjolla. Myös suoloja tulisi saada riittävästi, esimerkiksi kivennäisvedessä on suolaa. Omainen voi myös hankkia kevyempää ruokaa ja kylmempiäkin ruokia voi tarjota, Pätsi kertoo.

– Jos henkilöllä on muistihäiriöitä, niin voi olla, että henkilö lähtee keskellä päivää ilman päähinettä tai asianmukaista hellevaatetusta ulos. Ihon palaminen on mahdollista, jos ei ole muistanut käyttää aurinkovoidetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi