Posion kunta hel­pot­taa ase­ma­kaa­va-alueen ra­ken­ta­mis­ta, kun­nan­joh­ta­ja näyttää mallia os­ta­mal­la tontin – "Tällä het­kel­lä kat­se­lem­me ta­lo­ku­via"

Mainos: Tilaa tästä jat­ku­van ti­laa­jan etuna ys­tä­väl­le Koil­lis­sa­no­mat Digi alle puoleen hin­taan: 3 kk 14,90 €. Saat lahjan myös it­sel­le­si!

Tilaajille

Hup­sis­ta, minusta tuli met­sän­omis­ta­ja – mitä teen nyt?

Yhä useampi metsää omistavista asuu kaupungissa. Koillismaan metsänomistajista reilusti yli puolet asuu muualla kuin metsänsä vieressä. Uusi omistaja ei välttämättä tiedä missä metsä sijaitsee, mikä sen arvo on tai miten metsävarallisuuttaan voi hoitaa tai kasvattaa.

Yhä useampi Koillismaalta metsää omistava ei enää asu metsänsä vieressä. Mhy Koillismaan alueella tällaisia metsänomistaja on reilusti yli puolet ja osuus kasvaa koko ajan. Metsänomistajat kaupunkilaistuvat, kun metsää perinnöksi saaneet joko asuvat muualla tai muuttavat Koillismaalta töiden perässä muualle.

– Se tarkoittaa sitä, että palveluntarve lisääntyy kellon ajasta riippumatta. Usein meihin otetaan yhteyttä sähköpostitse. Omatoimisuus fyysisten töiden suhteen vähenee, johtuen tietenkin siitä, että asutaan jossain muualla, Mhy Koillismaan johtaja Antti Härkönen kertoo.