Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hup­sis­ta, minusta tuli met­sän­omis­ta­ja – mitä teen nyt?

Yhä useampi metsää omistavista asuu kaupungissa. Koillismaan metsänomistajista reilusti yli puolet asuu muualla kuin metsänsä vieressä. Uusi omistaja ei välttämättä tiedä missä metsä sijaitsee, mikä sen arvo on tai miten metsävarallisuuttaan voi hoitaa tai kasvattaa.

Yhä useampi Koillismaalta metsää omistava ei enää asu metsänsä vieressä. Mhy Koillismaan alueella tällaisia metsänomistaja on reilusti yli puolet ja osuus kasvaa koko ajan. Metsänomistajat kaupunkilaistuvat, kun metsää perinnöksi saaneet joko asuvat muualla tai muuttavat Koillismaalta töiden perässä muualle.

– Se tarkoittaa sitä, että palveluntarve lisääntyy kellon ajasta riippumatta. Usein meihin otetaan yhteyttä sähköpostitse. Omatoimisuus fyysisten töiden suhteen vähenee, johtuen tietenkin siitä, että asutaan jossain muualla, Mhy Koillismaan johtaja Antti Härkönen kertoo.

Uusi metsänomistaja voi olla täysin noviisi metsäasioiden kanssa. Härkönen kertoo, että joskus asiakkaan kanssa lähdetään liikenteeseen ihan konkreettisesti siitä, että käydään katsomassa, missä metsäpalsta sijaitsee.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.