Juuri nyt: Posion taa­ja­man va­lais­tus uu­si­taan - kun­ta­lai­sil­la mah­dol­li­suus lausua mie­li­pi­teen­sä suun­ni­tel­miin

Joko luit: Isoja kaloja nousi ver­kos­ta Kuu­sa­mos­sa - lue tästä uusin ka­la­ki­sa­jut­tu

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Iso-Syöt­teen uusi his­si­pyö­räi­ly­puis­to avataan ju­han­nuk­se­na

Iso-Syötteellä päästiin rakentamaan uutta bike parkia valmiiksi lumien sulamisen jälkeen kesäkuun alussa. Business Finlandin tuella puistosta saatiin jopa alkuperäistä laajempi.

Uusi bike park houkuttelee lisää maastopyöräilijöitä Iso-Syötteelle, jossa on jo valmiiksi hyvät pyöräilymaastot.
Uusi bike park houkuttelee lisää maastopyöräilijöitä Iso-Syötteelle, jossa on jo valmiiksi hyvät pyöräilymaastot.
Kuva: Risto Pikkupeura

Iso-Syötteen rinteillä on täysi kuhina päällä, sillä uusi bike park on tarkoituksena avata tulevana juhannuslauantaina.

Iso-Syötteen rinteillä oli reilusti vielä lunta kesäkuun alussa, mutta lämpimien kelien ansiosta lumet ovat sulaneet vauhdilla. Uuden hissipyöräilypuiston eli bike parkin rakennus saatiin aloitettua maanantaina 8. kesäkuuta.

Bike park eli hissipyöräilypuisto on räjähdysmäisesti Suomessa ja maailmalla viime vuosina kasvanut laji. Hissipyöräilyllä tarkoitetaan hiihtokeskuksissa harrastettavaa lajia, jossa pyörän kanssa noustaan ylös hissillä ja lasketaan alas siihen suunniteltuja ratoja pitkin.

Iso-Syötteen bike park-radat ovat noin 2 kilometriä pitkiä, ja erilaisia ratoja tulee olemaan viisi. Helpoimmalla radalla voi mennä vaikka jopolla alas, mutta muihin ratoihin suositellaan jousitettua pyörää.

– Tämä on ehdottomasti koko perheen laji. Moni mieltää tämän haastavaksi extreme-lajiksi, mutta Iso-Syötteen radat ovat suunniteltuja kaiken tasoisille pyöräilijöille ja idea on, että lajiin pääsee nopeasti mukaan ilman suurempaa teknistä osaamista, kertoo rinnetoiminnan johtaja Mikko Terentjeff.

Kuten moni muukin toimija, Iso-Syöte koki kovan kolauksen keväällä, kun kausi jouduttiin päättämään ennenaikaisesti koronan ehkäisytoimien takia. Iso-Syöte haki kesän toiminnalle tukea Business Finlandilta ja sai hyväksytyn hakemuksen. Rajoitusten jälkeen bike parkin rakentaminen pystyttiin aloittamaan alkuperäistä laajempana tukirahan ansioista.

Iso-Syöte haluaa kasvattaa kesämatkailuaan ja kasvattaa suosiotaan pyöräilijöiden parissa.

Lue lisää aiheesta: Nuori polvi otti vastuun Iso-Syöt­teen hiih­to­kes­kuk­ses­ta – Jorma Te­rent­jeff: "Siir­rym­me Tarjan kanssa ta­ka­pen­kil­le is­tu­maan ja annamme ohjat Hei­dil­le ja Mi­kol­le"