Joko luit: Näin it­se­näi­syys­päi­vää juh­li­taan Koil­lis­maal­la

Viikon kysymys: Seu­ra­sit­ko Rukan maail­man­cu­pien kil­pai­lu­ja?

Kuvaajalta: Ruka Nor­di­cis­sa iski tunne, että olen vapaan tyylin kil­pai­lus­sa pe­rin­tei­sen suk­sel­la

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Itä- ja Poh­jois-Suo­men maa­kun­ta­joh­ta­jat: EU:n Suo­mel­le osoit­ta­ma ra­hoi­tus tulee koh­dis­taa täy­si­mää­räi­ses­ti al­ku­pe­räi­sen aja­tuk­sen mukaan

EU-rahoituksella on suuri merkitys Itä- ja Pohjois-Suomelle, sillä kansallinen tutkimus- ja kehitysrahoitus kohdentuu Etelä- ja Länsi-Suomeen. Lähtökohta on, että varat jaetaan oikeudenmukaisesti niille alueille, jotka niitä eniten tarvitsevat.

Nyt tilanne on valitettavasti se, että Euroopan unionin yhdessä sopimat periaatteet rahoituksen jakamisesta pyritään vääntämään Suomen sisällä eri asentoon.

Itä- ja Pohjois-Suomen saamaa EU-tukea arvostellaan hatarin perustein muualla maassa. Näitä rahoja ei tulisi Suomelle ollenkaan ilman Itä- ja Pohjois-Suomen olosuhteita. Jos ne päätetäänkin jakaa kansallisesti eri tavalla, niin kuinka käy seuraavalla neuvottelukierroksella?

Olemme kuroneet kiinni muuta Suomea muun muassa BKT-kehityksessä ja työllisyydessä. Tämä on osoitus siitä, että olemme pystyneet käyttämään alueelle suunnattuja EU:n kehittämisvaroja vaikuttavasti.

:
:

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Lue tilauksella tämä ja muut kiinnostavat artikkelit Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa