Jo­kai­sen tur­nauk­sen jälkeen kuuluu ky­sy­mys: milloin pääs­tään taas pe­laa­maan? – kiek­ko­ju­nio­reil­la vie­ras­pai­not­tei­nen vii­kon­lop­pu

Pallo-Karhujen junnukiekkoilijat viettivät viime viikonloppuaan pääosin vieraskaukaloissa, mistä tuomisina oli tasapuolisesti niin voittoja kuin tappioitakin. PaKa D2 matkusti lauantaina Kempeleeseen, jossa joukkue kohtasi sarjassa ykkösenä keikkuvan Kiekko-Laser Mustan. Sarjakolmosena oleva PaKa lähti otteluun varamiehisenä sairasteluiden jättäessä osan pelaajista kotiin, mutta täydennystä rivistöön saatiin vuotta nuoremmista E1-junioreista.

– Peli käynnistyi osaltamme jokseenkin tahmeasti, kunnes ensimmäisen erän lopussa koettiin jonkin sortin herätyspiikki, ja aikalisän jälkeen peli tasoitettiin 3-0 -tilanteesta 3-3:een. Toisessa erässä K-Laser hallitsi kuitenkin peliä vieden lopulta pisteet 8-4 voitolla, kertoo Marika Seppälä D2-joukkueesta.

– Tappiosta joukkue ei kuitenkaan masennu, vaan ottaa jokaisesta pelistä opikseen lopputuloksesta huolimatta, häviötkin kun kuuluvat lajiin. Mielet ja tekeminen suunnattiin saman tien tuleviin treeneihin sekä tuplapeli-viikonloppuun valmistautuen, ja K-Laseristakin päästään ottamaan revanssia heti ensi lauantaina kotihallissa, Seppälä jatkaa.

Viime peleistään pelkkiä voittoja keräillyt PaKa D1 jatkoi vakuuttavia otteitaan lauantaina Limingassa. Syyskauden keskinäisissä kohtaamisissa kaukaloa jokseenkin suvereenisti hallinnut LiKi White sai tällä kertaa potut pottuina, kun pisteet lähtivät PaKan matkaan lukemin 0-3.

– Näennäisen tiukoista lukemista peli oli selkeästi meidän hallintaa. LiKille ei annettu montaakaan kunnon tilaisuutta maalintekoon, ja torjunnatkin olivat 34-17 LiKi ensin mainittuna, summaa valmentaja Petri Kangas ja kehuu joukkueensa tiivistä viisikkopeliä.

– Kaverilta vietiin tila pois hyvällä liikkeellä sekä jämäkällä fyysisellä otteella, ja tätä kautta saatiin luotua hyviä tilanteita kerta toisensa jälkeen. Omalla maalilla Niko Parkkisenniemi puolestaan hoiti vastustajan harvat maalipaikat nollapelin arvoisesti.

– Hieno juttu on sekin, että pystymme hyökkäyspäässä luomaan tilanteita jokaisen ketjun voimin, ja toisaalta jokainen pelaaja hoitaa tonttinsa tinkimättä myös puolustamisen suhteen, sanoo Kangas viitaten kevätkaudella tähän mennessä pelattuun kolmeen otteluun, joissa omaan verkkoon on päästetty yhteensä ainoastaan kolme maalia.

F2-junioreiden kevätausi jatkui lauantaina Rovaniemellä Leijonaliigan turnauksen merkeissä. Päivän ensimmäinen ottelu pelattiin RoKi Valkoista vastaan, ja tunnustelevan avauserän jälkeen oltiin 2-2 tasatilanteessa.

– Loppua kohti vauhti kiihtyi ja rovaniemeläiset pääsivät rokottamaan hieman kurittomasti puolustanutta pentunallelaumaa kolmeen otteeseen, vieden lopulta 5-3 voiton. Silmiinpistävää ottelussa oli kummankin joukkueiden maalivahtien loistava pelaaminen, kertaa F2:n vastuuvalmentaja Markku Aikio.

Toisessa ottelussa vastaan asettui RoKi Musta. Ensimmäinen erä oli jälleen kuusamolaisilta hieman tunnustelevaa, ja erätauolle mentiin rovaniemeläisten 2-1 johdossa. Toisessa erässä PaKa kuitenkin pisti luistinta reippaammin liikkeelle, ja tuloksena upea 6-2 voitto.

Päivän päätösotteluun asettuivat vastaan tuttuakin tutummat pelikaverit Posiolta, ja kaukalossa nähtiin jälleen tiukkaa vääntöä. Neljä minuuttia ennen ottelun loppua oltiin vielä tasatilanteessa 4-4, mutta sitten posiolaiset pistivät kirivaihteen päälle, tekivät kolmen minuutin aikana kolme maalia ja nappasivat kauden ensimmäinen voittonsa PaKasta lukemin 7-4.

– Päivään mahtui monia loistavia hetkiä, ja oli hienoa huomata joukkueen syöttöpelin parantuneen huomattavasti. Peleissä viisi maalia tehnyt Jaro Laihola jakeli myös komeita lättysyöttöjä usein maalilla päivystäneelle Eemeli Aikiolle, ja pienellä lisätarkkuudella neljä maalia viimeistellyt Eemeli olisi saanut nostaa käsiä kattoa kohti useamminkin. Kokonaisuutena kuitenkin joukkueelta hienoa peliä koko päivän ajan, summaa Markku Aikio.

F1-joukkueen sunnuntai vierähti niin ikään Rovaniemen keikalla Lappi Areenalla. Leijonaliigan turnauksessa mittelöitiin RoKi Keltaisen ja Sinisen sekä Posion Pyrinnön kesken.

– Pelaajan tsemppipuheen pukukopissa pitänyt maalivahti Tuukka Murtovaara nostatti joukkueen henkeä kolmen teesin voimin; syöttö, laukaus ja maali, kertoo joukkueen vastuuvalmentaja Jussi Loukusa.

Päivän ensimmäiseen taistoon RoKi Keltaista vastaan PaKa suuntasi hyvällä vireellä, kiekkoa ulkoilutettiin jäällä kiivaasti, mutta vastustaja onnistui tässä pelissä nappaamaan voiton. RoKi Sinistä vastaan ei kuitenkaan enää kilisytetty vain tolppia, vaan maalipaikoilta tehtiin upeita osumia, tuloksena selkeä voitto.

– Turnauksen viimeisessä ottelussa Posiota vastaan oli luistimen liikkeessä havaittavissa jo pientä väsymystä. Tästä huolimatta pojat väänsivät ja veivasivat voiton kotiin, Loukusa kertaa ja jatkaa, että joukkueen otteissa alkavat näkyä treenin tulokset.

– Ja vaikka treeneissä onkin meillä tosi kivaa, kuuluu jokaisen turnauksen jälkeen aina tuttu kysymys: milloin päästään taas pelaamaan? Kyllä, onneksi taas pian, seuraavan kerran kamppaillaan kotiturnauksessa kahden viikon kuluttua Kuusamossa.

Viikonlopun kotiotteluista vastasivat tällä kertaa ainoastaan kahden viikon pelitauolta palanneet B-juniorit; edellisen viikonlopun vieraspelit kun jouduttiin siirtämään joukkuetta vaivanneiden sairastelujen takia. Lauantaina vastassa oli TIHC Torniosta, ja PaKan pojat pääsivät maistamaan kevätkauden ensimmäistä voittoaan lukemin 10-6 (2-2,3-0,5-4).

– Pelissä sattui ja tapahtui koko ajan kummassakin päässä. Niskan päällä oltiin kuitenkin koko ajan, ja onnistumisia saatiin laajalla rintamalla mm. kahdeksan eri maalintekijän voimin, tiivistää vastuuvalmentaja Tero Väisänen.

– Elias ja Kalle Viitala onnistuivat kahdesti mieheen, ja puolustajista Mannisen Roni (0+4) oli oivalla pelipäällä. Edustusjoukkueesta saatiin lisäksi mukaan Valtteri Haataja, Valtteri Korva sekä Jere Ohtonen, ja nämä kaverit ovat kyllä työmoraaliltaan esimerkillisiä pelaajia, jakaa Väisänen tunnustusta. PaKan maalilla Juho Tahkola hikoili 22 torjunnan edestä.

Sunnuntaina B-junnuja vastaan asettui Ahmat/Kärpät Akatemia, jonka mukaan matkasivat ottelusta myös sarjapisteet lukemin 6-10 (3-1,1-3,2-6).

– Ensimmäinen erä oli meiltä varsin hyvä. Toinen erä pysyi tasaisena maalivahti Egor Kurtan ansiosta, mutta kolmannessa erässä hiipi väsy puseroon ja vastustaja karkasi voittoon. Maalintekijöinä onnistuivat Tuomas Väisänen (3), Valtteri Korva, Joonas Paasovaara ja Jasper Mikkonen.

– Kokonaisuudessa viikonloppu oli plus-merkkinen, ja joukkueen pelaamista on saatu tiiviimmäksi tammikuun aikana. Tämä oli neljäs kohtaaminen Ahmat/Kärpät -joukkuetta vastaan kauden aikana, ja kun katsoo meidän maalivahdin torjuntoja aiemmista peleistä (72, 59 sekä 54) ja tänään 32, niin suunta on joukkueella parempaan päin, Väisänen summaa.

Tulevan viikonlopun kiekkotarjontaan Kuusamon jäähallissa kuuluvat seuraavat ottelut: La 2.2. klo 13.00 PaKa D2 - K-Laser Musta, ja klo 14.45 PaKa D1 - K-Laser Valkoinen. Su 3.2 klo 11.00 PaKa E1 - SaPS, ja klo 13.00 PaKa - TIHC.

PaKan Urheilubaari palvelee jäähallissa arkipäivisin ma-pe klo 15.00 - 20.00, sekä aina ottelu- ym. tapahtumien aikana.