Junnut tietää: uusi halli on 5/5 – katso vi­deol­ta miten Pal­lo-Kar­hu­jen F1 -ju­nio­rit vii­let­tä­vät Kuu­sa­mon uuden jää­hal­lin jäällä

Junnukarhut Tuukka Murtovaara, Toivo Loukusa ja Luukas Mikkonen ensimmäistä kertaa uuden hallin kaukalossa ja täynnä uutta intoa. Sanna Loukusa, Tuukka Murtovaara, Toivo Loukusa, Allu Ohtamaa, Luukas Mikkonen ja Jussi Loukusa yhdessä monista hallin isoista pukuhuoneista.
Junnukarhut Tuukka Murtovaara, Toivo Loukusa ja Luukas Mikkonen ensimmäistä kertaa uuden hallin kaukalossa ja täynnä uutta intoa.
Junnukarhut Tuukka Murtovaara, Toivo Loukusa ja Luukas Mikkonen ensimmäistä kertaa uuden hallin kaukalossa ja täynnä uutta intoa.
Kuva: Riina Puurunen

Oi voi, siitä on yli vuosi, huokaa PaKa F1 junnujen Luukas Mikkonen.

PaKa F1 -09 sai kunnian pelata Kuusamon uuden jäähallin avausottelun lauantaina. Tuntumaa halliin otettiin ensin kengät jalassa torstaina ja luistimet jalassa vihdoin myöhään perjantai-iltana. Uuden jäähallin kaukaloon oli jo kova hinku.

– Parasta on, että pääsee jäälle!

Pelattu on rakennusaikanakin, mutta intoa vailla.

– Pelattiin ulkona, siellä palelluttiin, muistelee Tuukka Murtovaara.

Nyt ei palele. Hallissa on noin seitsemän astetta. Intoa on pukuhuone pullollaan, posket punottaa pelkästä jännityksestä. Koko viikon ajan junnuissa on ollut ylimääräistä energiaa, sanoo joukkuejohtaja Sanna Loukusa.

– Näyttää tosi paljon liukkaammalta, arvioi Toivo Loukusa.

– Laitoihin on maalattu mainoksia ja jäässäkin on paljon värejä, sanoo Tuukka Murtovaara.

Ja mikä parasta, väriä löytyy myös katsomon penkeistä ja joka paikassa on paljon valoja.

– Ja ulkona ne älyttömän korkeat valot, jotka vaihtaa väriä, on hienot.

Ovikin on uusi, käytävät pitkiä ja pukukopit isoja.

– Saako jo mennä?

Sanna Loukusa antaa luvan palata pukukoppiin ja hetkessä pojat on jo jäällä.

Ja ulkona ne älyttömän korkeat valot, jotka vaihtaa väriä, on hienot.

Junioripäällikkö Allu Ohtamaa on vähintään yhtä innoissaan ja nimenomaan siitä riemusta, joka näkyy jääkiekkoa harrastavissa lapsissa, valmentajissa ja huoltajissa.

– Tällä innolla me maksamme velkaa kaupungille ja kiitämme siitä, että harrastamiseen on Kuusamossa näin älyttömän hyvät puitteet.

Ohtamaa on vakuuttunut siitä, että harrastajamäärät kasvavat ja liikuntakasvatuksen pariin saadaan hyvien puitteiden ja matalankynnyksen liikuntapaikoilla runsaasti uusia lapsia ja nuoria.

– Eikä tämä ole pelkästään seuran (PaKan) juhlaa vaan koko liikuntakeskuskompleksin huikea uudistus on hieno satsaus kuusamolaisiin ja tuo vetovoimaa koko Kuusamolle.

Koillissanomien päädystä keskiviivalle luistelevat Loukusa, Mikkonen ja Murtovaara. Miltä tuntuu?

– 5/5!

Katso tästä video PaKan kiekkojunnuista uudessa jäähallissa.