Juuri nyt: Ruka on vuoden Bike Park – näin ta­pah­tui pyö­räi­ly­puis­ton nousu hau­ku­tus­ta voit­ta­jak­si

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Kah­del­le po­ro­ta­lout­ta kos­ke­val­le hank­keel­le 350 000 euron ra­hoi­tus – kuu­sa­mo­lais­yh­tiö mukana tut­ki­mas­sa lää­ki­tyk­sen vai­ku­tus­ta po­roi­hin

Lapin ely-keskus on myöntänyt rahoitusta kahdelle tutkimushankkeelle, jotka koskevat porotalouden, luontaiselinkeinojen ja koltta-alueen kehittämistoimintaa, tiedottaa ely-keskus.

Avustusta myönnettiin yhteensä noin 350 00 euroa. Summa on Lapin ely-keskuksella vuosittain käytössä tutkimushankkeiden avustamiseen.  Hankkeet rahoitetaan maatilatalouden kehittämisrahastosta (Makera).

Avustusta sai tänä vuonna Luonnonvarakeskuksen Porotroppi-hanke, jonka tutkimuskohteena on funktionaalisten sienirehujen ja loislääkityksen vaikutus poron suoliston mikrobiomin rakenteeseen ja terveyteen.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston, Lapin ammattikorkeakoulun, Ruokaviraston ja kuusamolaisten Sauli Laaksosen ja Ulla Ingalsuo-Laaksosen Wazama Median kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.