Mainos

Kahden lapsen äiti laihtui 45 kg – Tämä hetki muutti kaiken: ”Sil­loin tiesin, että nyt on muu­tok­sen aika”

Ylipaino ja terveyshuolet saivat Inkan aloittamaan säännöllisen kuntoilun juoksumatolla. Nyt Inka painaa 57 kg ja on elämänsä kunnossa.

-

Kittiläläinen kahden lapsen äiti Inka, 32, oli ollut koko elämänsä ylipainoinen, eikä uskonut tilanteen muuttuvan koskaan. Lopulta esikoisen syntymä ja pelko diabetekseen sairastumisesta saivat hänet aloittamaan säännöllisen kuntoilun juoksumatolla.

– Välillä oli päiviä, jolloin en jaksanut kävellä yläkerran rappusia makuuhuoneeseen. Silloin tiesin, että nyt on muutoksen aika.

Juoksumattotreeni laihdutti 45 kg

Esikoisen syntymän jälkeen Inka aloitti säännöllisen juoksumattoharjoittelun tavoitteenaan parantaa hyvinvointiaan ja jaksamistaan. Samalla hän huomaisi, kuinka tehokkaasti juoksumattoharjoittelu laihduttaa.

Inka laihtui 1,5 vuoden aikana yhteensä 45 kg. Enimmillään Inka painoi yli 100 kiloa ja käytti XL-koon vaatteita, mutta nyt hän painaa 57 kiloa ja vaatekoko on pienentynyt kokoon S.

– Oivalsin, että kun äiti voi hyvin, lapset voivat hyvin! Nyt kahden lapsen äitinä voin paremmin kuin koskaan ja jaksamiseni vaikuttaa koko perheeseen. Teen vuorotyötä ja aika liikkumiseen pitää löytää työn ja lasten ehdoilla. Kotoa löytyvä juoksumatto on mahdollistanut liikkumisen myös silloin, kun aika on kortilla.

Inka aloitti juoksumattoharjoittelun kävellen, mutta pian hän jaksoi jo hölkätä lyhyitä matkoja. Nykyään Inka treenaa juoksumatolla sekä kävellen että juosten ja tehostaa välillä harjoittelua intervallitreenillä.

Ytimekäs vinkki laihduttajille

Inkalla on yksinkertainen vinkki kaikille laihtumisesta ja hyvinvoinnista haaveileville:

– Kuntoilusta kannattaa tehdä helppo osa arkea. Treenin aloitukselle on matala kynnys, kun kotoa löytyy juoksumatto. Tällöin treeni jää harvoin tekemättä, sillä kotona voi kuntoilla kelistä riippumatta milloin tahansa. Suosittelen juoksumattoa erityisesti laihduttajille, mutta myös ihan kaikille, jotka haluavat huolehtia kunnostaan ja voida hyvin.

Juoksumatto vie vain vähän tilaa

Yleinen harhaluulo on, että juoksumatto olisi isokokoinen ja kallis hankinta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä modernin juoksumaton voi nostaa pystyasentoon säilytystä varten ja se vie vain vähän tilaa. Tukevarunkoisen ja laadukkaan juoksumaton saa nykyään jo alle 600 eurolla.

Inka treenaa kotonaan lähes ammattisalitasoisella FitNord -juoksumatolla. Aluksi Inkakin epäröi juoksumaton hankintaa kotiin, mutta yllättyi sen näppäryydestä:

– Ajattelin, että juoksumatto ei mahdu kotiimme, mutta se viekin säilytysasennossa vain alle neliön huoneen nurkasta. Juoksumatto on aivan loistava laite ja olen elävä todiste siitä, että tällä paino putoaa ja kunto kohenee. Vahva suositus!

Artikkelissa mainitut juoksumatot:

Tukevarunkoinen alle 600 euron juoksumatto:

www.kuntokauppa.fi/fitnord-sprint-100

Inkan lähes ammattisalitasoinen juoksumatto:

www.kuntokauppa.fi/fitnord-sprint-300

Kaikki juoksumatot:

www.kuntokauppa.fi/juoksumatot

-

Oletko itse laihtunut tai saavuttanut muita tuloksia kuntoilun avulla? Kerro tarinasi meille yhteistyo@kuntokauppa.fi