Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Joko luit: Pal­lo-Kar­hu­jen edustus aloit­taa jo pian val­mis­tau­tu­mi­sen ensi kauteen – Kai Puonti jatkaa pää­val­men­ta­ja­na

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Kainuun met­sä­peu­ra­kan­ta jatkaa lievää kas­vuaan – Suu­rim­mat peu­ra­ti­hey­det Ris­ti­jär­vel­lä ja Sot­ka­mos­sa

Metsäpeurat kerääntyvät talviajaksi laumoiksi talvilaidunalueille. Arkistokuvassa metsäpeuroja Kuhmossa.
Metsäpeurat kerääntyvät talviajaksi laumoiksi talvilaidunalueille. Arkistokuvassa metsäpeuroja Kuhmossa.
Kuva: Heikki Sarviaho / arkisto

Kainuun metsäpeurakanta jatkaa hidasta kasvuaan. Luonnonvarakeskuksen arvion mukaan Kainuussa talvehtii noin 900 metsäpeuraa. Vuosina 2015–2019 talvehtivan kannan koko on vaihdellut 700–750 metsäpeuran välillä, mutta viimeisten kolmen–neljän vuoden aikana kanta on kasvanut noin viisi prosenttia vuosittain.

Tämän talven suurimmat peuratiheydet havaittiin viimevuotiseen tapaan Ristijärvellä Hiisijärvi-Laahtasen alueella sekä Sotkamossa Huhtikankaan ja Kukkoharjun välisellä harjualueella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi