Mainos: Sieltä, missä tunnet elä­vä­si. Tutustu Koil­lis­sa­no­mat Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Kam­pan­jal­la ei vain si­ru­te­ta lem­mik­ke­jä: ne myös re­kis­te­röi­dään – lo­ka­kuus­sa Mil­joo­na Mik­ro­si­rua saapuu Kuu­sa­moon

Lemmikeille laitetaan mikrosiruja Kuusamossa. Arkistokuva.
Lemmikeille laitetaan mikrosiruja Kuusamossa. Arkistokuva.
Kuva: Vesa Tyni

Vapaaehtoistyönä lemmikkien tunnistusmerkintöjä ympäri Suomen tekevä Miljoona Mikrosirua -projekti saapuu Kuusamoon lokakuussa.

Kennelnimettömille kissoille ja koirille tehdään mikrosirutuksia edulliseen hintaan. Kuusamossa sirutuksia annetaan 20. lokakuuta Tmi Tassun Tahdin tiloissa Kuparivaarassa kello 10-15 välisenä aikana.

Miljoona Mikrosirua -projekti on syntynyt pienen porukan halusta tehdä konkreettista työtä eläinten hyväksi. Tavoitteena on siruttaa ja rekisteröidä miljoona kennelnimetöntä eläintä. Projekti on siinä mukana olevien vapaaehtoisten harrastus, jossa on mukana yhteistyökumppaneita.

Tähän mennessä projektissa on sirutettu noin 5 700 lemmikkiä.

Projektissa halutaan tarjota mikrosiru ja rekisteröinti edullisesti, jotta mahdollisimman moni lemmikki sen saisi ja lemmikit löytäisivät omiin koteihinsa omistajiensa luo.

Vapaaehtoiset kiertävät ympäri Suomen vähintään kerran kuussa. Projekti on harrastus eikä se tee varainhankintaa, vaan pyrkimyksenä on ainoastaan kattaa kulut.

Kohderyhmänä ovat kennelnimettömät kissat ja koirat.

Miljoona Mikrosirua -projekti ei pelkästään siruta, vaan hoitaa myös sirun rekisteröinnin. Kissojen kohdalla lähettämällä rekisteröintipaperin Suomen Kissaliitoon, jossa tallennus tapahtuu Kissaliiton toimesta heidän kotikissarekisteriinsä. Koirien ja kanien kohdalla tallennus tapahtuu siruttajan toimesta maksulliseen rekisteriin. Omistajan huoleksi jää ainoastaan rekisteritietojen ajan tasalla pitäminen, omistajan tietojen tai omistajuuden muuttuessa.

Rekisteröity mikrosiru on tärkeä kadonneen lemmikin löytyessä. Parhaassa tapauksessa rekisteröidyn sirun avulla kotiinpaluu nopeutuu ja kulut minimoituu.