Tilaajille

Kas­vis­ruo­ka on nyt in - se sopii niin arkeen kuin juhlaan

Kuusamon Marttojen keittokirja vuodelta 1996: "Ei ole vilpittömämpää rakkautta kuin rakkaus ruokaan."


Monen viikon kotonaolo on koetellut monessa perheessä mielikuvituksen rajoja ruuanlaiton suhteen, kun kaikki ateriat on pääsääntöisesti pitänyt valmistaa kotona. Kekseliäisyys uhkaa loppua, vaikka lieviä helpotuksia elämään onkin jo tullut. Toimitus otti yhteyttä Kuusamon Marttoihin, olisiko heillä antaa vinkkejä ruokiin, joita voisi laittaa sekä arkena, mutta myös juhlissa nautittavaksi, kun niiden aika joskus koittaa. Saara Leinonen ja Aune Helin ehdottivat kasvissosekeittoa, joka tehdään marttojen ohjeen mukaan. Palan painikkeeksi ohrapatonkia ja jälkiruuaksi pappilan hätävaraa, joka on perinteisistä perinteisin. Se valmistuu siitä mitä kaapista sattuu löytymään.