Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kes­kus­tan vaa­li­val­vo­jai­sis­sa pe­lät­tiin pahinta Van­ha­sen ja Väy­ry­sen välillä

Vaalien tulosta jännittivät Keskustan vaalivalvojaisissa Ulla Parviainen (vas.), Salme Sahi, Mervi Tornberg ja Elina Kemppainen.
Vaalien tulosta jännittivät Keskustan vaalivalvojaisissa Ulla Parviainen (vas.), Salme Sahi, Mervi Tornberg ja Elina Kemppainen.
Kuva: MIKKO HÄME

Tämä oli ykkösaihe Kuusamon Keskustan presidentinvaalivalvojaisissa sunnuntai-iltana. Paikalle oli kerääntynyt vajaat parikymmentä henkilöä.

Kun ensimmäiset ennakkoäänet rävähtivät televisosta heti kahdeksan jälkeen, Väyrysen ero Vanhaseen oli puolitoista prosenttiyksikköä. Joillakin oli vielä uskoa, että Vanhanen tulee loppusuoralla menemään vielä Vanhasen ohi, mutta osa uskoi ennen vaaleja tehtyihin gallupeihin, joiden mukaan Väyrysen kannatus on suurempaa kuin Vanhasen.

Sauli Niinistö ottaa selvän voiton jo ensimmäisellä kierroksella eikä toista kierrosta tarvita.

Paikalla ollut kansanedustaja Ulla Parviainen arvioi, että presidentivaalien tuloksella ei ole vaikutusta eduskuntatyöhön, muuten kuin tulevaan puhemiehen vaaliin.

– Hallitus jatkaa työtään.

Kello iltayhdeksän aikaan Väyrynen johti Vanhasta prosentein 6,2-4,1. Näytti siis vahvasti siltä, että Keskustan kunniapuheenjohtaja Väyrynen voittaa Keskustan virallisen presidenttiehdokkaan Vanhasen Kuusamossa kuin Posiolla ja Taivalkoskellakin. Koko maan äänissä Väyrynen johtaa Vanhasta suurella erolla.