Keuh­ko­kuu­mees­ta pa­ran­tu­nut Saa­pun­ki neljäs Pi­teås­sa – "Olen kyllä iloi­nen"

Susanna Saapunki kertoo menevänsä iloisin mielin kohti seuraavia kilpailuja.
Susanna Saapunki kertoo menevänsä iloisin mielin kohti seuraavia kilpailuja.

Kuusamolaissyntyinen Susanna Saapunki nappasi nelossijan loppiaisena Piteåssa hiihdetyssä naisten 10 kilometrin väliaikalähdössä Skandinavia Cupin osakilpailussa. Hän oli suomalaisnaisista paras.

Kolmenkymmenen parhaan joukkoon mahtui kuusi suomalaista, kun Heini Hokkanen oli 15:s, Johanna Matintalo 16:s, Maija Hakala 22:s, Marja Pitkänen 28:s ja Anna-Kaisa Saari 29:s.

Juuri ennen kilpailukautta keuhkokuumeeseen sairastunut Susanna Saapunki pääsi viimein avaamaan kautensa sairastelun jälkeen.

– Kauden avauskilpailu keuhkokuumeen jälkeen ja ihan kohtuullinen avaus. Tasaista hiihtämistä koko kympin ajan ja sukset pelasivat hyvin. Olen kyllä iloinen, että sain vihdoin avata kauden ja kaikki on mennyt sairastumisen jälkeen hyvin. Iloisin mielin kohti seuraavia kilpailuja, kertoi Saapunki Hiihtoliiton tiedotteessa.

Kolmanneksi paras suomalainen kilpailussa ollut Maija Hakala koki jääneensä parhaasta kilpailukykyisestä kunnostaan.

– Kisa oli alusta asti raskasta ja vaikeata. Onneksi toisen kierroksen lopussa sain vähän peesihyötyä ja sain aikaiseksi ihan hyvän loppukirin. Harmittaa, etten ollut tänään kilpailukykyisessä kunnossa, kun suksi oli huippu iskussa ja latukin oli sopivan vaativa, totesi Hakala.

Vielä viikko sitten sairastellut Hakala toivoo paranevansa täysin SM-kilpailuihin mennessä.

– Hengitystiet eivät ole vielä parantuneet kunnolla viikon takaisesta sairastelusta. Viikonlopun hiihdot jäävät osaltani tähän ja toivon, että keuhkoputket lähtevät paranemaan, jotta pääsen ensi viikonlopun SM-kilpailuihin täysin sataprosenttisessa kunnossa, Hakala lisäsi.

Kilpailun voitti Charlotte Kalla lähes puolen minuutin erolla toiseksi tulleeseen Kari Öyre Slindiin.

Heli Heiskanen hiihti sunnuntaina Piteån Skandinavia Cupin 20 kilometrin yhteislähtökisassa perinteisellä hiihtotavalla 28:ksi. Heiskanen hävisi kisan voittaneelle Johanna Matintalolle yli viisi ja puoli minuuttia. Matintalo jätti lauantain voittajan Kallan sekunnin päähän toiseksi.

Miesten kilpailussa parhaana suomalaisena sijoittui Anssi Pentsinen, joka oli kahdeksan norjalaisurheilijan jälkeen yhdeksäs. Kolmenkymmenen parhaan joukkoon ylsi neljä suomalaista, Pentsisen lisäksi Perttu Hyvärinen (17.), Lari Lehtonen (22.) ja Kari Varis (28.). Matti Heikkinen jäi kilpailussa sijalle 32.

Anssi Pentsinen jatkoi vahvoja normaalimatkan hiihtojaan ja oli tyytyväinen päivän kilpailuun.

– Tänään oli hyvä päivä, jatkoin hyviä normaalimatkan hiihtoja. Kalusto toimi oikein hyvin ja sain hyvin väliaikoja, niin tiesi suurin piirtein tilanteen. Pieniä kauneusvirheitä, mutta kokonaisuutena ehjä ja hyvä veto suomalaisittain ja kansainvälisestikin hyvätasoisessa kilpailussa, kertoi Pentsinen.

 

Hyvätasoisessa kilpailussa sijalle 22 hiihtänyt Lari Lehtonen ei ollut tyytyväinen päivän otteisiinsa.

– Väsynyttä ja tahmaista tekemistä. En ole omalla tasolla tällä hetkellä, Lehtonen totesi lyhyesti.

”Olen kyllä iloinen, että sain vihdoin avata kauden ja kaikki on mennyt sairastumisen jälkeen hyvin.