KEV:n pu­heen­joh­ta­jan ter­veh­dys: "Ensi vuonna Ruka Nordic ta­pah­tu­ma täyttää 20 vuotta. Uu­dis­tuk­sia ta­pah­tuu ja uskon vah­vas­ti, että saamme jär­jes­tää tuon ta­pah­tu­man nor­maa­lis­ti"

-
Kuva: Mikko Halvari / Arkistokuva

Hyvästelemme vuotta 2020. Muutamin ajatuksin tässä kirjoituksessa haluan palata päättyvään vuoteen.

Aloitimme toiminnan alkuvuonna aivan normaalin kaavan mukaan, niin lasten ja nuorten, kuin myös aikuisten liikunnan ja kilpaurheilun osalta. Hallinnon puolella suurin päätös oli uuden strategian työstäminen seuralle. Sitten tuli koronaepidemia, joka muutti lähes kaiken toiminnan vaihtelevasti koko loppuvuodeksi.

Ohjaajatoiminta ja harrastekeskus oli pysäytettävä. Tästä oli huomattavaa harmia suurelle joukolle liikuntaa rakastaville kuusamolaisille.

Loppukesästä ja syksyllä tilanne rauhoittui ja nyt olemme jälleen samassa tilanteessa, mutta toivottavasti vain lyhyen aikaa.

Tuohon strategiatyön laadintaan korona ei onneksi päässyt vaikuttamaan ja työ on saatu valmiiksi. Tosin epidemian vuoksi emme ole sitä vielä voineet laajemmin esitellä. Nyt sen julkaiseminen on suunniteltu ensikuuhun, mikäli tilanne sen sallii. Tästä informoimme kun asia varmistuu.

Hyviä asioita mahtuu vuoteen useampiakin, joita on mukava mainita. Saimme seurallemme uuden jaoston, kun Kuusamon tanssijat liittyivät joukkoomme ja perustivat oman jaoston. Kiitos siitä ja lämpimästi tervetuloa toimintaamme mukaan.

Alkutalvesta mäkipuolella menestyimme nuorissa ja loppuvuodesta urheilullista menestystä tuli etenkin hiihtorintamalla, kun edustajamme menestyivät hienosti Suomen cupissa. SM-tason menestystä tuli myös muissa jaostoissamme. Tästä on hyvä jatkaa.

Muutama sana vielä juuri päättyneestä Ruka Nordic maailman cup –tapahtumasta. Poikkeusoloista huolimatta koko tapahtuma saatiin vietyä läpi mielestäni aivan loistavasti. Olosuhteet ja suorituspaikat olivat aivan ensiluokkaiset koko kisan ajan. Koronan vuoksi järjestelyissä jouduttiin tekemään paljon pioneerityötä, jota aiemmin ei oltu koeponnistettu missään muualla samassa laajuudessa. Yhteistyökumppanit ja viranomaiset antoivat tunnustusta hyvin organisoiduista ja järjestetyistä turvatoimista koko tapahtuman ajan.

On kokonaan toinen asia, jos maailmaa nähneet ja kiertäneet urheilijat eivät noudattaneet selviä ja heidän tiedossaan olleita ohjeita. Silloin vastuu on heillä ja heidän joukkueillaan. Näitäkin ilmeisesti oli.

Alustavan arvion mukaan myös taloudellisesti selvisimme ”kuivin jaloin”, vaikka tapahtumaan ei voitu yleisöä ottaa. Tässä meitä auttoi tärkeimmät yhteistyökumppanimme SHL ja Kuusamon kaupunki tulemalla taloudellisesti meitä vastaan.

Myös opetus- ja kulttuuriministeriö tuki meitä tässä tilanteessa vahvasti. Lämmin kiitos tästä tuesta kaikille.

Seuran puheenjohtajana syvään kumarran ja kiitän teitä ihan jokaista, jotka olette työllänne jälleen kerran varmistaneet tuon mahtavan tapahtuman onnistumisen. Läheltä näin, kuinka pitkää päivää teitte kerta toisensa perään ja täydellä sydämellä.

Kiitos myös henkilökunnallemme ja hallinnolle hyvästä työstä ja venymisestä vuoden aikana. Ilman teitä kaikkia ei olisi Ruka Nordicia.

Ensi vuonna Ruka Nordic tapahtuma täyttää 20 vuotta. Uudistuksia tapahtuu ja uskon vahvasti, että saamme järjestää tuon tapahtuman normaalisti ja juhlistaa sitä runsaan yleisön ympäröimänä.

Toivon todellakin, että silloin saamme toivottaa kaikki tervetulleiksi tuohon meidän yhteiseen urheilujuhlaan.

Toivotan teille kaikille menestystä vuodelle 2021.

Lämpimästi tervehtien

Matti HeikkiläKuusamon Eräveikot ry:n puheenjohtaja