Kiek­ko­jun­nu­jen ke­vät­kau­si käyn­tiin – Pal­lo-Kar­hu­jen ju­nio­rit vauh­dis­sa Kem­pe­lees­sä, Kuu­sa­mos­sa ja Ro­va­nie­mel­lä

Kuusamon Pallo-Karhujen F1-juniorit avasivat kevätkautensa loppiaisviikonloppuna Kempeleessä pelatussa, 2-päiväisessä Rantalakeus-turnauksessa.
Kuusamon Pallo-Karhujen F1-juniorit avasivat kevätkautensa loppiaisviikonloppuna Kempeleessä pelatussa, 2-päiväisessä Rantalakeus-turnauksessa.
Kuva: sanna loukusa

PaKan F1 ja F2 -joukkueet osallistuivat loppiaisviikonloppuna perinteikkääseen, jo 37. kerran järjestettyyn Rantalakeus-turnaukseen. Kiekko Laser Juniorit ry:n järjestämässä, Pohjois-Suomen suurimmassa F-ikäluokan (s. 2009-10) turnauksessa Oulunsalon ja Kempeleen jäähalleissa kirmasi kaikkiaan 44 joukkuetta yli 400 pelaajan voimin.

Ensimmäiseen isoon, useamman päivän turnaukseensa osallistuneet F2-juniorit saivat lauantai-aamupäivän avausottelussaan vastaansa tutun vastustajan eli Kemijärven Kiekon. Lieneekö uusi ympäristö ja ison turnauksen jännittäminen tuoneet ylimääräistä puristusta mailaan, ja varovaisissa merkeissä edenneestä pelistä koitui PaKalle 5-2 tappio.

– Päivän pelit menivät muutenkin joukkueelta hieman mollivoittoisesti, ja neljästä ottelusta lähdettiin hotellille tappiot takataskussa. Tuloksellisista tappioista huolimatta päivään mahtui hienoja onnistumisia ja pelaamisen riemua, ja erityisesti PaKan maalivahtikaksikko, Elli Huotari ja Anna Aikio, keräsivät kehuja sekä vastustajilta että paikalla olleilta katsojilta, kertaa vastuuvalmentaja Markku Aikio.

Sunnuntain kolmen ottelun päivän käynnisti peli jo lohkovoiton varmistanutta, ja lopulta koko turnauksen toiseksi sijoittunutta Kiekko-Laser 3:sta vastaan. Mitä lienee PentuNalleille hotellin aamiaisella tarjottu, mutta joukkueen jokainen jäsen esitti koko tähän astisen historiansa parhainta peliään, loi maalipaikkoja ja puolusti uhrautuvasti, taipuen kuitenkin loistavan taistelun jälkeen niukasti 4-2.

– Sama taisteluilme säilyi seuraavassa ottelussa Kemin Lämäreitä vastaan, ja värikkäiden ja jännittävien vaiheiden jälkeen kemiläisistä väännettiin 4-3 voitto. Aamun otteluiden taistelumielen ilmentymä oli upeasti maalissa kiekon eteen venynyt maalivahti Elli Huotari, Aikio kertoo.

Turnauksen päätösottelu torniolaista TIHC 1:tä alkoi PaKan kannalta loistavasti, joukkueen viimeistellessä kaksi maalia heti ensimmäisessä vaihdossa. Seuraavista yhdeksästä osumasta pitivät kuitenkin huolen torniolaiset, ja PaKan parin maalin loppukiristä huolimatta kotimatkalle lähdettiin 9-4 tappion saattelemana.

– Turnauksesta jäi käteen joukkueelle monia hienoja asioita, oli yhdessä tekemistä, osallistumista, iloa ja riemua, pettymyksiä ja innostumisia. Oli hienoa nähdä etenkin sunnuntaiaamun peleissä, mihin pelaajat kykenevät kun kaikki innostuvat ottamaan itsestään kaiken irti joukkueelle ja pelille, Aikio summaa.

PaKan F1-joukkueen Rantalakeus-vastustajat matkasivat turnaukseen väliltä Espoo-Tornio.

– Kovatasoisissa peleissä päästiin kamppailemaan toden teolla, pelaajat tekivät töitä jäällä tiukalla tsempillä ja lauantaina peliin saatiin viritettyä oikea suunta. Erityisesti Kärppiä vastaan joukkue lämpesi näyttämään jo kauden parhaita otteitaan, kehuu valmentaja Teemu Haataja.

Kelpo otteista huolimatta lauantain otteluista suuhun ei jäänyt muuta kuin tappioiden karvasta makua. Tästä sisuuntuneena F1-junnut iskivätkin sunnuntain peleihin muutaman kierroksen lisää draivia.

– Ylivieskan Jääkarhut nappasivat vielä voiton niukalla maalierolla. Turnauksen viimeisessä taistossa Kiekko-Oulua vastaan ei PaKa kuitenkaan enää haparoinut kuvioissaan, vaan kiekko liikkui ja verkko heilui. Vahvalla hyökkäämisellä ja tiiviillä puolustuksella ansaittu selkeä voitto oli piste iin päälle, ja osallistumismitalit saatiin viikonlopun päätteeksi jakaa periksiantamattoman taistelun merkiksi, tiivistää turnauksen kokemuksia F1:n vastuuvalmentaja Jussi Loukusa.

Joululomansa päätti viikonloppuna myös PaKa E1, joka isännöi sunnuntaina pelatussa kotiturnauksessa Rovaniemen Kiekon kahta joukkuetta. Rovaniemellä samoja joukkueita vastaan pelatut syyskauden avauspelit päättyivät RoKin selviin voittoihin, joten revanssin nälkä oli karhujunnuilla kova. Ensimmäinen ottelu RoKi keltaista vastaan oli tasaista vääntöä eikä tilastomerkintöjä juuri tullut. Molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen maalinteossa ottelun päättyessä tasatilanteeseen 1-1.

– Toinen peli RoKi sinistä vastaan alkoi takellellen, ja vastustaja pääsi tekemään pari nopeaa maalia. Tästä ei kuitenkaan lannistuttu vaan oma peli saatiin nopeasti käyntiin; ensin tultiin tasoihin, ja vielä yhdellä ohi. RoKi pääsi vielä rinnalle mutta sortui jäähyihin, joista päästiin taas tekemään pari maalia. Lopputulos siis 6-3, tiivistää E1:n joukkueenjohtaja Laura Takkula ja jatkaa tulosten osoittavan, että eteenpäin on menty.

– Ero alkukauden ja nykytilanteen välillä on huima. Asioita on tehty oikein, joten taso on parantunut kovasti, ja kyllä tästä porukasta voi olla ylpeä.

PaKan B-juniorit aloittivat kevätkauden pelinsä B-nuorten Suomi-sarjassa Rovaniemellä. Rokin B-juniorit pelasivat syksyn ajan Mestis-karsintoja, ja he tippuivat kevääksi alaspäin pelaamaan Suomi-sarjaa.

– Vastassa olikin todella liikkuva ja taitava kiekollinen joukkue, josta näki että he ovat pelanneet kovia pelejä. Ensimmäinen erä pysyttiin matkassa jotenkin (4-0), mutta pelin edetessä tasoero tuli esille ja Roki voitti lopulta 21-2, summaa vastuuvalmentaja Tero Väisänen, ja jatkaa ottelun puoliksi pelanneiden maalivahtien (Juho Tahkola ja Egor Kurta) pelanneen lukemista huolimatta kelpo pelin. PaKan maalintekijöinä onnistuivat ylivoimalla Elias Viitala sekä Tuomas Väisänen.

– Kovasta vastuksesta huolimatta myös meidän puolustajat pelasivat kiekollisena varsin hyvin. Tässä ollaan menty eteenpäin syksyn peleistä, mikä on tietysti hyvä asia.

Tulevana viikonloppuna PaKan junioreista nähdään kotihallissa F2, joka pelaa lauantaina 12.1 Leijonaliigan turnauksessa Posion Pyrintöä (klo 11.00) ja Tornion TIHC:n kahta joukkuetta vastaan (klo 12.00 ja 13.00). Lauantaina klo 15.30 kotikaukaloon luistelevat Nivala Cowboysin vastaansa saavat PaKan B-juniorit, ja kiekkopäivä päätetään klo 18.30 alkavalla 3-div. ottelulla PaKa-OYUS (Oulun Yliopiston Urheiluseura).

Sunnuntaina 13.1 kotijäälle pääsevät PaKan mimmit, jotka kohtaavat harrastesarjan turnauksessa SoPan klo 11.00 sekä RoKin klo 13.00. Iltapäivällä klo 15.30 käynnistyvän 3-div. PaKa-KUKI HT -pelin yhteydessä juhlistetaan puolestaan suomalaisen jääkiekon 90-vuotisjuhlakautta. Tilaisuudessa nähdään mm. arvontaa (pääpalkintona MM-kisamatka Slovakiaan 10 - 13.5.2019), sekä vuoden juniorin ja seuratoimijan palkitseminen.

Jäähallin yhteyteen on joulunpyhien aikaan avattu PaKan Urheilubaari, joka palvelee arkipäivisin ma-pe klo 15.00-20.00. Kokouskäyttöönkin sopiva Urheilubaari on avoinna luonnollisesti myös aina ottelu- ym. tapahtumien aikana.

Asioita on tehty oikein, joten taso on parantunut kovasti, ja kyllä tästä porukasta voi olla ylpeä.