Juuri nyt: Pölkky hukkasi mah­dol­li­suu­ten­sa 3-0-voit­toon Hä­meen­lin­nan noustua kol­man­nes­sa erässä takaa ohi, nel­jän­nen erän voiton myötä pisteet jäivät kui­ten­kin Kuu­sa­moon

Joko luit: Matti Suur-Ha­ma­ri Linnan juhliin kol­mat­ta kertaa – kil­pa­uran­sa päät­tä­nyt pa­ra­lu­mi­lau­tai­li­ja ryhtyi ur­hei­lu­vä­li­ne­myy­jäk­si: "Olen opet­te­le­mas­sa ta­val­li­sen ihmisen arkea"

Mainos: Koillissanomien joulutarjous: Koillissanomat Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Kimmo Tau­riai­nen on van­hus­myön­tei­sin

Vanhusmyönteisen palkinnon saajaksi Kuusamon vanhusneuvosto valitsi Kimmo Tauriaisen. Perustelujen mukaan palvelulinja Kyytimatin kuljettajana hän on erityisen palvelualtis ja huomioi erityisellä tavalla ikäihmisen tarpeet ja edesauttaa heidän arjessa selviytymistä.

Kuusamon vanhusneuvosto valitsi neljännen kerran peräkkäin vanhusmyönteisen palkinnon saajan kuntalaisilta tulleiden ehdotusten joukosta. Ehdotuksia tuli neuvostoa ilahduttavan runsaasti, 21 kappaletta.

Neuvoston mukaan on paljon yksittäisiä henkilöitä, yhdistyksiä ja muita toimijoita, jotka järjestävät ikäihmisille mieleenpainuvia kokemuksia, auttavat arjen askareissa ja mahdollistavat ikäihmisen osallistumisen ja äänen kuulumisen. Valinta oli vaikea ja jokainen ansaitsee huomion vanhusmyönteisyydestä.

Palkinnon saajaksi oli ehdotettu myös seuraavia: Askel, Työtä luonnosta ryhmä, Kao eli Kainuun ammattiopisto, Koillismaan seudun Muisti ry, Kotisairaala, Kuusamon Eläkkeensaajat, Kuusamon kaverikoirat / Koillismaan koirakerho, Niittyvilla, Toimintakeskus Porkkapirtti, Heikkinen Reijo , Kangas Satu, Konttila Tarja, Lähde-Tikkanen Marita, Lähteenlahti Tuula, Marsch Mia, Mustonen Leena, Nurmi Sanna-Kaisa , Paakkari Erja, Pelli Jukka, Rasi Margit ja Heikki, Tauriainen Kimmo ja Ronkainen Reijo, Juusolantie.

Vanhusneuvoston kriteerit palkinnon saajalle ovat, että vanhusmyönteinen henkilö / yhteisö / taho osaa ottaa erityisellä tavalla huomioon ikäihmisten tarpeet ja on konkreettisesti kehittänyt omaan toimintaansa sen mukaisesti samalla edistäen vanhusmyönteistä ilmapiiriä kunnassa. Henkilö /yhteisö / taho voi toimia laajasti kuusamolaisen arjessa tai myös pienemmissä yhteisöissä.