Toimittajalta: On­nel­li­suus koostuu useista eri pa­li­kois­ta – ei ole väärin unel­moi­da niistä kai­kis­ta

Mainos: Tutustu Koillissanomat Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ki­ta­ris­ti Alexi Laiho on kuollut – 41-vuo­tiaa­na me­neh­ty­nyt muu­sik­ko kärsi pit­käai­kai­sis­ta ter­vey­son­gel­mis­ta

Muusikko menehtyi kodissaan Helsingissä.
Muusikko menehtyi kodissaan Helsingissä.
Kuva: Bodom After Midnight management

Children of Bodom -yhtyeen keulamiehenä maineeseen noussut kitaristi Alexi Laiho on kuollut, tiedottaa Ginger Vine Management & PR.

41-vuotias muusikko menehtyi viime viikolla kodissaan Helsingissä. Laiho oli kärsinyt pitkäaikaisista terveysongelmista viime vuosien aikana.

Laihon ja rumpali Jaska Raatikaisen perustama Children of Bodom aloitti uransa vuonna 1993, ja yhtye oli yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä metalliyhtyeistä. Yhtye soitti jäähyväiskeikkansa vuonna 2019.

Children of Bodom -bändin nokkamies Alexi Laiho oli liekeissä Qstockin keikalla vuonna 2011.
Children of Bodom -bändin nokkamies Alexi Laiho oli liekeissä Qstockin keikalla vuonna 2011.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Vuonna 2020 Alexi Laiho muodosti ympärilleen Bodom After Midnight -kokoonpanon, joka ehti äänittää kolme kappaletta ja kuvata yhden musiikkivideon, jotka julkaistaan postuumisti vielä määrittelemättömänä ajankohtana, tiedotteessa kerrotaan.

Children of Bodomin lisäksi Laiho vaikutti muun muassa Warmenin, Sinergyn sekä Kylähullut-yhtyeen ja The Local Bandin riveissä. Esimerkiksi Metal Hammer Golden Gods -palkinnolla sekä lukuisilla muilla kansainvälisillä tunnustuksilla palkittu kitaristi nähtiin myös Helsingin Juhlaviikkoja varten säveltämänsä, Senaatintorille sata kitaristia koonneen 100 Guitars From Hel -jättikonsertin tähtenä vuonna 2015.

Kitaristia jäädään kaipaamaan

– Olemme musertuneita rakkaan ystävämme ja bändimme jäsenen äkillisestä poismenosta. Sanat eivät pysty kuvailemaan sitä järkytystä ja surua, jota tunnemme, Bodom After Midnight -yhtyeen Daniel Freyberg, Mitja Toivonen sekä Waltteri Väyrynen sanovat tiedotteessa.

Children of Bodom esiintyi Qstockissa useaan otteeseen. Arkistokuva Qstockista 2011.
Children of Bodom esiintyi Qstockissa useaan otteeseen. Arkistokuva Qstockista 2011.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Lahjakas kitaristi ja muusikko myös roolistaan uusperheen isänä, enona sekä kummisetänä. Hänellä oli erityisen läheinen ja lämmin suhde isosiskoonsa, vanhempiinsa ja isosiskonsa tyttäreen. Sisko kertoo tiedotteessa:

– Olemme kaikki syvästi järkyttyneitä ja surun murtamia. Toivomme koko perhe, että saamme rauhan päästä tämän vaikean ajan yli. Pikkuveljeni tullaan hautaamaan perhepiirissä.

Alexi Laihoa jää kaipaamaan myös hänen perheensä Australiassa.

– Alexi oli mitä rakastavin ja uskomattomin aviomies ja isä. Sydämemme ovat ikuisesti palasina, Kelli Wright-Laiho sanoo tiedotteessa.

Laiho Download Music Festivaaleilla vuonna 2019 Madridissa.
Laiho Download Music Festivaaleilla vuonna 2019 Madridissa.
Kuva: Kiko Huesca / EPA / ARKISTO

Päivitetty klo 12:32: lisätty arkistokuvia.