Koil­lis­maa on rikasta lin­tu­aluet­ta – Lin­tu­ku­vaus­ta har­ras­ta­va po­sio­lai­nen Pirkko Mäkelä: "Ku­vaa­mal­la kes­kit­tyy eri asioi­hin, kuin jos ei ku­vai­si"

Kuukkeli on kesy lintu, sen saattaa saada vieraaksi vaikka nuotiolle. <p>Lintujen kevät- ja syysmuuton aikaan Nilojokisuun lintutornilla usein piipahtava Pirkko Mäkelä kävi torstaina kuvaamassa joutsenia.</p> Rovaniementien varressa sijaitseva lintutorni on vähällä käytöllä. Tornilla usein piipahtava Pirkko Mäkelä sanoo harvoin törmäävänsä muihin kuvaajiin. Posio on muun Koillismaan ohella linturikasta aluetta. Korouomassa voi hyvällä tuurilla voi nähdä maakotkan. Kuvan maakotka on kuvattu lintukojulta. Yksistään Posion Korouomassa on runsas lintulajisto. Korouomassa pesivän palokärjen tunnistaa sen mustasta väristä punaisine päänlakeineen.
Kuukkeli on kesy lintu, sen saattaa saada vieraaksi vaikka nuotiolle.
Kuukkeli on kesy lintu, sen saattaa saada vieraaksi vaikka nuotiolle.

Lintukuvausta harrastava posiolainen Pirkko Mäkelä pakkaa ties monennenko kerran kameralaukkuunsa kameraperiä ja objektiiveja ja hurauttaa autollaan kylän pinnassa olevalle Nilojokisuun lintutornille.

Lintuja kuvaamalla näkee luontoa enemmän. Kuvaamalla keskittyy eri asioihin, kuin jos ei kuvaisi, Mäkelä sanoo.