Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Koil­lis­sa­no­mat teki sen taas: Toinen pe­räk­käi­nen voitto pai­kal­lis­me­dia­kil­pai­lus­sa – yk­kös­si­ja myös jut­tu­kil­pai­lus­sa

Koillissanomien väki iloitsee voitosta!
Koillissanomien väki iloitsee voitosta!
Kuva: Mikko Halvari

Koillissanomat on uusinut voittonsa Uutismedian liiton paikallismediakilpailussa. Lisäksi paikallislehtien juttukilpailussa tuli voitto Reino Hämeenniemen ja Mikko Halvarin Karhu taisteli – ihmiset kertovat -jutulla.

– Aivan huikea fiilis! Koillissanomat on uudistunut tänä vuonna paljon. Verkossa julkaisemme nyt joka päivä tuoreita uutisia. Kolmipäiväiseksi muuttunutta painettua lehteä on haluttu tehdä yhä paremmin teitä lukijoitamme palvelevaksi. Saimme upean palkinnon tästä uudistumistyöstä, päätoimittaja Jenny Halvari iloitsee.

Viime vuonna Koillissanomat nappasi paikallislehtikisassa tuplavoiton, kun se voitti sekä Parhaan paikallislehden että Parhaan paikallislehden verkkopalvelun palkinnot.

Tänä vuonna kisa uudistui. Paikallismediakilpailuksi nimensä muuttaneessa kisassa arvioitiin nyt ensimmäistä kertaa painetun lehden ja verkkopalvelun kokonaisuutta. Aiempina vuosina painettu lehti ja verkko on arvioitu erikseen.

Koillissanomat on voittanut Vuoden parhaan paikallislehden verkkopalvelun palkinnon neljänä peräkkäisenä vuonna 2016¬-19.

Koillissanomat 13.2.2020.
Koillissanomat 13.2.2020.

Tällä kertaa Koillissanomat osallistui kilpailuun 13.2.2020 julkaistulla lehden numerolla 21/14078. Lisäksi raati arvioi lehden toimintaa verkosivustolla ja sosiaalisessa mediassa kesän ja syksyn mittaan.

Raati koostui Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijoista ja ammattituomarista.

–Olen todella ylpeä meidän huippujengistämme, joka on niin ansainnut tämän palkinnon. Haluan kiittää jokaista heistä hyvästä työstä, Jenny Halvari sanoo.

–Kiitos myös kaikille lukijoillemme ja muille yhteistyökumppaneille. Teille teemme lehteämme ja ilman mukana olemistanne tällaisiin tuloksiin ei voisi yltää, Halvari jatkaa.

Pääset lukemaan voittolehden Koillissanomien näköislehden arkiston kautta.

Kyseisessä numerossa julkaistiin muun muassa juttu tekoälyn avulla väritetyistä vanhoista kuvista ja Eränkävijöitä tekevästä Sina Riikosesta.

Lue jutut tästä:

Talouskaupan Siirin, Martan, Maijan ja Taimin elämä 1920-luvulla ei ollut mustavalkoista ja nyt sen näkee myös kuvista – Katso kuinka väritetyt kuvat jopa sadan vuoden takaa tuovat menneisyyden lähemmäksi

Eränkävijät-sarjaa tekevä Sina Riikonen löysi omansa Kuusamosta – Nyt hän leikkaa sarjaa etänä ja eräilee: "Täällä tunnen olevani kotonani"

Katso myös video Sinasta alta:

Eränkävijöitä tekevä Sina Riikonen paljastaa: "Minulla oli ennakkoluuloja metsästäjiä kohtaan"
Video: Mikko Halvari

Karhu taisteli – ihmiset kertovat juttu on julkaistu Koillissanomissa 18.10.2019. Tekstin on kirjoittanut Reino Hämeenniemi ja kuvitus on Mikko Halvarin käsialaa. Jutun printtiversion ovat taittaneet Leena Kosonen ja Jenny Halvari.

Pääset lukemaan jutun verkkoversion alta:

Aatami Lei­no­sen päätä oli revitty pitkin ja poikin, korva oli poissa ja suu roikkui – Lue pal­kit­tu juttu: Karhu tais­te­li – Ihmiset ker­to­vat

Karhu taisteli - ihmiset kertovat palkittiin juttukilpailussa.
Karhu taisteli - ihmiset kertovat palkittiin juttukilpailussa.

Paikallismediakilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna mukana oli 71 lehteä. Arvioinnista vastasivat edellisvuosien tapaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat.

Vuoden parhaat -palkintogaala järjestettiin torstaina etäyhteyden avulla.

Uutismedian liitto on entinen Sanomalehtien liitto. Liitto muutti nimensä torstaina.