Viikonvaihde: Ko­rouo­man pio­nee­rin mat­kas­sa Rus­keal­la vir­ral­la

Menot: Nappaa tästä vinkit Koil­lis­maan me­noi­hin

Toimittajalta: Oman alan va­lit­se­mi­nen voi olla ta­sa­pai­not­te­lua in­to­hi­mon ja käy­tän­nön vä­lil­lä.

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Kolme py­sä­köin­ti­aluet­ta Kuu­sa­mon kes­kus­taan – pit­kit­täis­py­sä­köin­ti tulee Kit­kan­tiel­le

Keskustaan on suunniteltu kolme pysäköintialuetta.
Keskustaan on suunniteltu kolme pysäköintialuetta.
Kuva: Mikko Halvari

Hankevastaava Ari Kuotesaho Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta sanoo, että keskustan tiesuunnitelma on parhaillaan esitarkastuksessa ja se tulee nähtäville toukokuun alussa 30 päivän ajaksi, jolloin siitä voi jättää muistutuksia.

Kuotesahon mukaan liikennejärjestelyjen iso kuva, jossa Kitkantien vinopysäköintipaikat muutetaan pitkittäisiksi, ei kuitenkaan tule muuttumaan. Muutos perustuu jo aikanaan hyväksyttyyn keskustan kehittämissuunnitelmaan.

– Joitain pieniä teknisiä muutoksia voi nähtävilläolon jälkeen suunnitelmaan tulla, mutta ei mitään isoja.

Syksyllä käynnistyy hankkeen rakennussuunnitelma ja sille ruvetaan hakemaan hankerahoitusta. Koko tiesuunnitelman rakentamiskustannusarvio on 4,3 miljoonaa euroa. Lähtökohtana on, että EU maksaisi hankkeesta puolet ja kaupunki toisen puolen. Jos rahaa tulee vähemmän, suunnitelmaa joudutaan karsimaan, Kuotesaho sanoo.

– Tiesuunnitelmaa päästään toteuttamaan aikaisintaan ensi vuonna, mutta todennäköisesti vasta 2020.

Suunnitelman keskeisenä tavoitteena on parantaa Kitkantien, Ouluntaipaleen ja Kitronintien jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden asemaa sekä liikenteen toimivuutta ja turvallisuutta. Hankkeella halutaan kohentaa keskustan viihtyisyyttä, turvata kulkuyhteydet kiinteistöille sekä esteetön liikkuminen alueella. Tavoitteena on myös edesauttaa kaupallisten palveluiden kehittymistä.

Kitkantien nykyiset vinopysäköintipaikat muutetaan pitkittäisiksi. Muutoksen on arvioitu vähentävän Kitkantien ja Ouluntaipaleen varrelta noin 90 pysäköintipaikkaa. Poistuvista pysäköintipaikoista huolimatta Kitkantien välittömässä läheisyydessä tulee olemaan pysäköintipaikkoja yli 200 autolle.