RIKOKSET: Laiton ra­han­ke­rää­jä voi tulla ovelle

Viikon kysymys: Mitä odo­tuk­sia sinulla on lop­pu­syk­syn suh­teen? – Vastaa viikon ky­sy­myk­seen

Toimittajalta: Jatkuva kiire ei ole hyväksi ke­nel­le­kään

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Ko­mis­sion lyi­jy­hau­li­ra­joi­tus ei kaa­tu­nut Eu­roo­pan par­la­men­tis­sa: "Eu­roop­pa­lai­sen lain­sää­dän­nön pitäisi olla toi­mi­vaa ja ym­mär­ret­tä­vää, mutta nyt hy­väk­syt­ty ehdotus ei ole sel­lais­ta"

Äänestystulos tarkoittaa sitä, että rajoitusehdotus etenee nyt Euroopan neuvoston käsiteltäväksi. Euroopan unionissa on parhaillaan valmisteilla myös toinen, laajempi lyijyyn liittyvä kielto, jolla rajoitettaisiin lyijystä valmistettujen haulien sekä luotien käyttöä kaikissa ympäristöissä.

Europarlamentaarikot äänestivät komission lyijyhaulien rajoittamista kosteikoilla -ehdotusta vastaan tehdyistä kahdesta esityksestä 24. ja 25. marraskuuta. Molemmat vastalauseet kaatuivat parlamentissa, Metsästäjäliitto kertoo tiedotteessaan.

Äänestystulos tarkoittaa sitä, että rajoitusehdotus etenee nyt Euroopan neuvoston käsiteltäväksi. Komission rajoitusehdotuksen kaatuminen siellä tulee olemaan vaikeaa, koska alun perin vain viisi jäsenmaata vastusti komission ehdotusta.

– Eurooppalaisen lainsäädännön pitäisi olla toimivaa ja ymmärrettävää, mutta  nyt hyväksytty ehdotus ei ole sellaista, toteaa Metsästäjäliiton Jussi Partanen tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.