Kor­jat­ta­va Lii­ka­sen tiealue paa­lu­tet­tiin –  jos suun­ni­tel­ma ei kelpaa, niin nyt siitä voi jättää muis­tu­tuk­sia

Liikasenvaaran tien tulevan uuden tiealueen rajoja olivat merkitsemässä keskiviikkona Esa Kinnunen (vas.), Jukka Väyrynen ja Sauli Nuutinen Maanmittauslaitokselta Kajaanista.
Liikasenvaaran tien tulevan uuden tiealueen rajoja olivat merkitsemässä keskiviikkona Esa Kinnunen (vas.), Jukka Väyrynen ja Sauli Nuutinen Maanmittauslaitokselta Kajaanista.
Kuva: Mikko Halvari

Sauli Nuutinen, Esa Kinnunen ja Jukka Väyrynen Maanmittauslaitokselta Kajaanista olivat viime viikolla peruskorjattavan Kuusamon Liikasen tiealueen paalutustöissä. Työ tehtiin valmiiksi jo näin syksyllä, jotta keväästä säästettäisiin aikaa.

Tiealue levenee nykyisestä, kun siihen tehdään muun muassa kunnon ojat.

Tiesuunnitelma on parhaillaan nähtävillä Kuusamon kaupunginvirastolla ja siitä voi jättää mielipiteitä ja muistutuksia kuukauden ajan.

Hankevastaava Ari Kuotesaho Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta sanoo, että muistutusten huomioinnin jälkeen valmistuu tiehankkeen rakennussuunnitelma vuoden loppuun mennessä. Muistutusten perusteella rakennussuunnitelmaan voidaan tehdä vielä pieniä muutoksia. Myöhemmin keväällä rakennussuunnitelma menee liikennevirastoon hyväksyttäväksi.

Hankkeen kilpailutus käydään ensi vuoden alussa ja Kuotesaho uskoo, että urakoitsijoita löytyy, olletikin, kun hanke on kaksivuotinen, 2018-2019.

Peruskorjauksessa Liikasenvaara tietä uusitaan 13,5 kilometrin matkalta Käylästä Oulankajoelle saakka. Itse tielinjaus ei muutu, mutta tiukimpia mutkia oiotaan ja mäennyppylöitä leikataan.

!Tien rakennusuunnitelma valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Tie levenee nykyisestä 5,5-6,0 metristä 7:ään metriin ja siihen tulee kestopäällyste.

Viimeisellä 2,5 kilometrin pätkällä Oulankajokikanjoniin tie kulkee kansallispuistossa eikä sen alueella tien linjausta voida muuttaa eikä ojia syventää tai muuten siirtää.

Rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2018 ja valmista on määrä olla syksyllä 2019. Liikasenvaaran tien peruskorjaukseen on myönnetty rahoitusta 4,8 miljoonaa euroa hallituksen perustienpidon lisärahoitusohjelmassa.