Joko luit: Tältä näyttää Tai­val­kos­ken var­hais­kas­va­tuk­sen väis­tö­ti­lo­jen ton­til­la nyt

Minne mennä: PaKa:n jää­kiek­ko­kau­si alkaa – kaikkea tätä ja paljon muuta on tar­jol­la Koil­lis­maan ta­pah­tu­mis­sa

Pääkirjoitus: Mihin suun­taan laiva lopulta kään­tyy?

Mainos: Syksyn supertarjouksena Koillissanomat Digi + Lehti 4 kk vain 59 €, tilaa tästä!

Ko­ro­na­vi­ruk­sen vai­ku­tus näkyy vuok­ra-asun­to­mark­ki­noil­la

Koronaviruksen vaikutus näkyy nyt jo myös vuokra-asuntomarkkinoilla.
Koronaviruksen vaikutus näkyy nyt jo myös vuokra-asuntomarkkinoilla.
Kuva: Pasi Määttälä

Koronaviruksen vaikutus näkyy nyt jo myös vuokra-asuntomarkkinoilla.

Yhä useampi suorittaa vuokravakuuden eli takuuvuokran perinteisen käteisvakuuden sijaan hyödyntämällä kuukausimaksullista takauspalvelua. Kehityssuunta on voimistunut koronaviruspandemian myötä eritoten viime viikolla. Tämä käy ilmi Suomen Tutkimustuloksen tekemästä haastattelututkimuksesta alan yrityksiin.

– Myönnettyjen takauksien määrät ovat kasvaneet moninkertaiseksi kuluneen kahden viikon aikana. Syynä tähän on koronaviruksen mukanaan tuomat epävarmuudet työmarkkinoille ja heikentyneet talousnäkymät, toteaa VakuusTakaus.com:n liiketoimintajohtaja Joonas Tolvanen.

Myös toinen saman alan edustaja, TRIO Groupin toimitusjohtaja Joona Turunen, vahvistaa koronaviruksen mukanaan tuoman ilmiön voimakkaasti lisääntyneistä vuokravakuuksien takausmääristä markkinoilla.

– Alan toimijat kertovat, että useat tällä viikolla asiakkaiksi tulleet ovat kertoneet oman työtilanteensa heikentyneen siinä määrin, että he ovat kokeneet paremmaksi suorittaa vuokra-asuntoaan koskevan takuuvuokran pienellä kuukausimaksulla.

– Myös vuokranantajat ovat ottaneet tämän palvelumallin tuomat hyödyt vastaan erittäin positiivisesti ja katsovat sen olevan samalla kädenojennus vuokralaisia kohtaan tässä vallitsevassa poikkeustilanteessa. Kehityssuunnan odotetaan voimistuvan entisestään yhä lisääntyvien yt-neuvotteluiden määrän keskellä.

Suomen Tutkimustulos tutkii koronaviruspandemian vaikutuksia näkökulmista, jotka jäävät valtavirtakeskusteluiden ulkopuolelle.

VakuusTakaus.com ja TRIO Group ovat suomalaisia yrityksiä, jotka takaavat vuokra-asujan vuokravakuuden vuokranantajalle kuukausimaksua vastaan.

Palvelumalli hyödyttää niin vuokralaista, vuokranantajaa kuin yhteiskuntaa, koskapalvelun avulla vuokravakuutena olevat rahat eivät ole poissa kansantalouden kiertokulusta.