Suurpetokeskus: Avi antaa lau­sun­ton­sa Kuu­sa­mon Suur­pe­to­kes­kuk­ses­ta maa­nan­tai­na

Tero Karjalaisen kolumni: Vain tie­tys­tä kul­mas­ta nähty kaa­to­paik­ka kuuluu Ou­lun­tien näh­tä­vyyk­siin

Luitko jo: Lii­to-ora­vaa varten Tai­val­kos­kel­la pys­ty­tet­tiin ai­tauk­sia, joihin kasvaa haapoja

Mainos: Paikallista tietoa ja ymmärrystä – tutustu Koillissanomiin 1 kk 1 €

Ko­ro­na­vi­ruk­sen vai­ku­tus näkyy vuok­ra-asun­to­mark­ki­noil­la

Koronaviruksen vaikutus näkyy nyt jo myös vuokra-asuntomarkkinoilla.
Koronaviruksen vaikutus näkyy nyt jo myös vuokra-asuntomarkkinoilla.
Kuva: Pasi Määttälä

Koronaviruksen vaikutus näkyy nyt jo myös vuokra-asuntomarkkinoilla.

Yhä useampi suorittaa vuokravakuuden eli takuuvuokran perinteisen käteisvakuuden sijaan hyödyntämällä kuukausimaksullista takauspalvelua. Kehityssuunta on voimistunut koronaviruspandemian myötä eritoten viime viikolla. Tämä käy ilmi Suomen Tutkimustuloksen tekemästä haastattelututkimuksesta alan yrityksiin.

– Myönnettyjen takauksien määrät ovat kasvaneet moninkertaiseksi kuluneen kahden viikon aikana. Syynä tähän on koronaviruksen mukanaan tuomat epävarmuudet työmarkkinoille ja heikentyneet talousnäkymät, toteaa VakuusTakaus.com:n liiketoimintajohtaja Joonas Tolvanen.

Myös toinen saman alan edustaja, TRIO Groupin toimitusjohtaja Joona Turunen, vahvistaa koronaviruksen mukanaan tuoman ilmiön voimakkaasti lisääntyneistä vuokravakuuksien takausmääristä markkinoilla.

– Alan toimijat kertovat, että useat tällä viikolla asiakkaiksi tulleet ovat kertoneet oman työtilanteensa heikentyneen siinä määrin, että he ovat kokeneet paremmaksi suorittaa vuokra-asuntoaan koskevan takuuvuokran pienellä kuukausimaksulla.

– Myös vuokranantajat ovat ottaneet tämän palvelumallin tuomat hyödyt vastaan erittäin positiivisesti ja katsovat sen olevan samalla kädenojennus vuokralaisia kohtaan tässä vallitsevassa poikkeustilanteessa. Kehityssuunnan odotetaan voimistuvan entisestään yhä lisääntyvien yt-neuvotteluiden määrän keskellä.

Suomen Tutkimustulos tutkii koronaviruspandemian vaikutuksia näkökulmista, jotka jäävät valtavirtakeskusteluiden ulkopuolelle.

VakuusTakaus.com ja TRIO Group ovat suomalaisia yrityksiä, jotka takaavat vuokra-asujan vuokravakuuden vuokranantajalle kuukausimaksua vastaan.

Palvelumalli hyödyttää niin vuokralaista, vuokranantajaa kuin yhteiskuntaa, koskapalvelun avulla vuokravakuutena olevat rahat eivät ole poissa kansantalouden kiertokulusta.