Kuusamo 150 -ajo ensi viikon sun­nun­tai­na

Cyclos Kuusamo järjestää ensi viikon sunnuntaina matalankynnyksen pyöräilytapahtuman kello 10 alkaen. Yhteistyössä mukana Holiday Club Kuusamon Tropiikki.
Cyclos Kuusamo järjestää ensi viikon sunnuntaina matalankynnyksen pyöräilytapahtuman kello 10 alkaen. Yhteistyössä mukana Holiday Club Kuusamon Tropiikki.
Kuva: Taneli Kaakinen

Cyclos Kuusamo järjestää ensi viikon sunnuntaina 29.7. ilmaisen, matalankynnyksen pyöräilytapahtuman yhteistyössä Holiday Club Kuusamon Tropiikin kanssa.

Tapahtuma käynnistyy kello 10 alkaen. Taneli Kaakinen Cyclos Kuusamosta kertoo, että ideana on se, että pyöräilyn ja lenkkeilyn ystävät lähtevät yhteislähtönä kiertämään niin sanottua Nissinvaaran lenkkiä omaan tahtiin ja liikennesääntöjen mukaan.

Lähtö tapahtuu Tropiikin edustalta ja kiertosuunta on myötäpäivään, eli ensin lenkkeilijät suuntaavat Nissinvaaraa kohden, josta sitten kierretään Heinolanvaaran kautta Mäkelään ja Kuusingin- sekä Kitkantien kautta Tropiikille.

Halutessaan saa ajaa vaikka yhden kierroksen tai lähteä tavoittelemaan seitsemää kierrosta, josta kertyy mittariin 147 kilometriä. Tai minkä kierrosmäärän vain haluaakin. Kierros merkataan ylös Cycloksen huoltopisteellä ja osallistujat saavat pienen muiston tapahtumasta.

Cyclos Kuusamon huoltoteltta tarjoaa juomaa ja pientä energiatäydennystä Tropiikin läheisyydessä. Muutoin ajajien tulee olla omavaraisia. Ajon päätteeksi ajajat voivat käydä pesulla Petäjälammen rannassa olevalla rantasaunalla tai omakustanteisesti hyödyntää kylpylän palveluja.

Kyse ei siis ole kilpailusta, eikä tapahtumassa ole erillisiä liikennejärjestelyjä. Jokainen ajaa omalla vastuullaan ja lenkkeillen liikennesääntöjen mukaan. Reitti merkitään kevyesti risteysalueilla.

Tapahtumaa tukevat myös Kuusamon kaupunki sekä Cyclos Kuusamon yhteistyökumppanit Pölkky Oy, Viria LAN & WAN, Pyörä-Suvala Oy, Bioracer Suomi ja Kairan X-Partner.