Kuu­sa­mo­lai­sil­le hiih­tä­jil­le eri­lai­sia ke­sä­töi­tä – Eve­lii­na Korva lähtee hei­nä­kuus­sa Kiinaan ja opettaa pai­kal­li­sil­le me­lo­jil­le ja sou­ta­jil­le rul­la­hiih­toa

Eveliina Korvan Kiinan reissu alkaa noin kolmen viikon päästä. Matkalaukut on vielä pakkaamatta.
Eveliina Korvan Kiinan reissu alkaa noin kolmen viikon päästä. Matkalaukut on vielä pakkaamatta.
Kuva: JANNE KAIKKONEN

Kuluvasta kesästä on tulossa ikimuistoinen kuusamolaiselle maastohiihtäjälle Eveliina Korvalle. Valkolakin päähänsä painanut Korva sai nimittäin pian lakkiaisten jälkeen tietää olevansa vielä tänä kesänä matkalla kohti Kiinaa. Suomen Hiihtoliitto haki nimittäin nuoria, 17-22-vuotiaita hiihtäjiä, Kiinaan opastamaan paikallisille nuorille melojille ja soutajille rullahiihtoa. Projektin taustalla on Pekingissä vuonna 2022 järjestettävät talviolympialaiset, jonne kiinalaisurheilijoiden on määrä osallistua – maastohiihtäjinä.

Siinä lakkiaisten jälkeen tiistai-iltana huomasin, että Kiinaan haetaan hiihtäjiä.

Korvalle hakeminen Kiinaan oli hetkellinen päähänpisto. Niinpä myös valituksi tuleminen oli pienoinen yllätys.

– Siinä lakkiaisten jälkeen tiistai-iltana huomasin, että Kiinaan haetaan hiihtäjiä. Varsinainen hakuaika oli jo ehtinyt mennä umpeen, mutta päätin kuitenkin laittaa hakemuksen. Seuraavana päivänä, kun olin treenaamassa, tuli soitto Kiinasta, että lähdetkö.

Kiinaan valittujen hiihtäjien joukossa oli kaksi kuusamolaista – Eveliina Korva ja Krista Vohlakari. Vohlakari suuntasi Kiinaan jo viime viikolla. Kuusamossa olevien kesätöiden takia Korvan lähtö koittaa vasta heinäkuussa. Kiinassa hiihtäjät viihtyvät elokuun loppuun saakka.

– Onneksi onnistui niin, että pääsen heinäkuussa lähtemään. Yksi toinenkin hiihtäjä lähtee samaan aikaan, Korva kertoo.

Korva odottaa Kiinan reissusta ikimuistoista kokemusta.

– Tosi mielenkiinnolla olen lähdössä. Kokemuksesta tulee varmasti olemaan hyötyä, Korva pohtii.

Korvalla on lähtöön aikaa kolmisen viikkoa. Vielä tässä vaiheessa hiihtäjällä ei ole tarkkaa tietoa siitä, missä päin Kiinaa hän tulee hiihtäjiä opettamaan.

– Käsittääkseni käymme monessa paikassa. Lähtö on 9. heinäkuuta ja ensin menemme Shanghain lähistölle.

20-vuotiaan Korvan tulevaisuuden suunnitelmat ovat vielä aika lailla auki Kiinan reissun jälkeen. Lähitulevaisuus tulee sisältämään hiihtoa ja todennäköisesti jossain muodossa myös opiskeluja.

– Yksi mahdollisuus on, että pidän välivuoden ja luen avoimessa yliopistossa liikuntalääketieteitä. Sekin on mahdollista, että muutan Kuusamosta pois. Sen näkee sitten.