Tuomio: Nis­sin­vaa­ran koulun suun­nit­te­li­ja va­hin­gon­kor­vauk­seen van­has­ta suun­nit­te­lu-ura­kas­taan

Toimittajalta: Onko di­gi­ta­li­saa­tio hyvä vai huono asia?

Mainos: Koillissanomat Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Kuu­sa­mon kau­pun­gin­val­tuus­to hy­väk­syi esi­te­tyt muu­tok­set Poh­jois-Poh­jan­maan sai­raan­hoi­to­pii­rin pe­rus­so­pi­muk­seen

Kuusamon kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä esitetyt muutokset Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perussopimukseen. Päätös oli yksimielinen.

Kaupunginjohtaja Jouko Manninen kommentoi esitystä seuraavasti:

– Mikäli sairaanhoitopiirillä on alijäämää, se on katettava ennen siirtymistä hyvinvointialueeseen. Kuusamon kaupungin osuus sairaanhoitopiirin lainoista on 2,7 prosenttia. Sairaanhoitopiirin osalta tällä hetkellä on hieman ylijäämää, eli kattamista ei ole näkyvissä ainakaan vielä. Lopullinen tilanne riippuu lopullisesta tuloksesta vuoden lopussa.

Sairaanhoitopiirin osuus lasketaan Kuusamon kaupungin talouteen lisäämällä kaupungin lainoihin 2,7 prosenttia sairaanhoitopiirin lainoista.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perussopimuksen muuttaminen on tullut ajankohtaiseksi kuntalain muutoksista johtuen. Sairaanhoitopiirin nykyinen perussopimus on keskeisiltä osiltaan peräisin vuodelta 2002 ja siihen on tehty vähäiset muutokset uuden Oulun muodostamisen yhteydessä vuonna 2012.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ma, ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Päivittäiset uutiset sähköpostiisi