Juuri nyt: Rukalla hen­ki­lö­kun­nan ulos­mars­si – hissit avoinna poik­keuk­sel­li­ses­ti ja yömäki peruttu

Onnettomuudet: Yksi ihminen louk­kaan­tui va­ra­voi­ma­ko­neen käyn­nis­tyk­sen yh­tey­des­sä Rukalla – akku hajosi le­vit­täen ak­ku­hap­poa ja savua ym­pä­ril­leen

Toimittajalta: Mitä Apol­lon­ka­dul­la ti­lat­tiin ja kenen toi­mes­ta?

Mainos: Koillissanomien joulutarjous: Koillissanomat Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Kuu­sa­mon si­vis­tys­toi­men­joh­ta­jan valinta ku­mot­tiin Poh­jois-Suo­men hal­lin­to-oi­keu­des­sa

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut Kuusamon kaupungin sivistystoimenjohtajan valintapäätöksen. Kuusamon kaupunginhallituksen 12. marraskuuta 2019 pidetyssä kokouksessa virkaan valittiin Anne Koski-Heikkinen.

Hallinto-oikeuden mukaan mahdolliset yksityisyydensuojaa ja salassapitoa koskevat kysymykset ratkaistaan viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain perusteella, eivätkä ne voi kokonaan rajoittaa asianosaisen oikeutta perustellun päätöksen saamiseen. Hallinto-oikeus toteaa, että päätöksen perusteluissa ei ole esitetty hakijoiden ansiovertailuun perustuvia syitä valinnalle.

– Hallinto-oikeuden päätöksen perusteisiin perehdytään ja valituslupahakemus korkeimpaan hallinto-oikeuteen tulee kaupunginhallituksen harkittavaksi, Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen toteaa maanantai-iltana lähettämässään tiedotteessa.Pohjois-Suomen hallinto-oikeus muun muassa toteaa, että valituksenalaisen päätöksen mukaan kaupunginhallitus on valinnut yksimielisesti sivistystoimenjohtajaksi henkilön, joka oli kokonaisharkinnan perusteella tehtävään sopivin.

Lue digiä _3 kk vain 1 kk hinnalla_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.